Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Waterschap Limburg maakt zich zorgen om droogte

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 12:29

Het Waterschap Limburg maakt zich grote zorgen over de aanhoudende droogte.

Dat zegt Josette van Wersch van het Waterschap Limburg tegen L1.

Hoosbui
"Als er nu een flinke hoosbui zou vallen, dan slaat de grond gelijk dicht en dan hebben we écht een probleem met wateroverlast", aldus Van Wersch. Het grondwater staat 75 centimeter onder het normale niveau. Volgens Van Wersch is de lage grondwaterstand nog altijd een gevolg van de droogte van vorig jaar. "Dat is ernstig."

Zuinig met drinkwater
Om de stand van het grondwater omhoog te krijgen doet Van Wersch de suggestie om zuiniger om te gaan met drinkwater. "Minder drinkwater gebruiken om bloemen en planten te besproeien, bijvoorbeeld. Korter douchen." Zij noemt de droogte nu een groter probleem dan de wateroverlast als gevolg van flinke hoosbuien tijdens deze droogte.

Agrarische sector
De droogte heeft volgens Van Wersch ook gevolgen voor de agrarische sector. Zo heeft Waterschap Limburg begin juni een onttrekkingsverbod uit beken afgekondigd. "Dat betekent concreet dat er geen water aan beken mag worden onttrokken. Dat kan gevolgen hebben voor de oogstopbrengst."

Van Wersch stelt tot slot dat er op dit moment verder weinig te doen is, om de waterstand omhoog te krijgen. "Hopen dat de buien díe gaan vallen, gedoseerd vallen. Dat we toch meer water in het grondwater krijgen en dat het niet tot wateroverlast leidt."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen