Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg maakt zich zorgen om droogte

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 12:29

Het Waterschap Limburg maakt zich grote zorgen over de aanhoudende droogte.

Dat zegt Josette van Wersch van het Waterschap Limburg tegen L1.

Hoosbui
"Als er nu een flinke hoosbui zou vallen, dan slaat de grond gelijk dicht en dan hebben we écht een probleem met wateroverlast", aldus Van Wersch. Het grondwater staat 75 centimeter onder het normale niveau. Volgens Van Wersch is de lage grondwaterstand nog altijd een gevolg van de droogte van vorig jaar. "Dat is ernstig."

Zuinig met drinkwater
Om de stand van het grondwater omhoog te krijgen doet Van Wersch de suggestie om zuiniger om te gaan met drinkwater. "Minder drinkwater gebruiken om bloemen en planten te besproeien, bijvoorbeeld. Korter douchen." Zij noemt de droogte nu een groter probleem dan de wateroverlast als gevolg van flinke hoosbuien tijdens deze droogte.

Agrarische sector
De droogte heeft volgens Van Wersch ook gevolgen voor de agrarische sector. Zo heeft Waterschap Limburg begin juni een onttrekkingsverbod uit beken afgekondigd. "Dat betekent concreet dat er geen water aan beken mag worden onttrokken. Dat kan gevolgen hebben voor de oogstopbrengst."

Van Wersch stelt tot slot dat er op dit moment verder weinig te doen is, om de waterstand omhoog te krijgen. "Hopen dat de buien díe gaan vallen, gedoseerd vallen. Dat we toch meer water in het grondwater krijgen en dat het niet tot wateroverlast leidt."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen