Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg kondigt code geel af om droogte

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2022 - 16:39

Het Waterschap Limburg gaat zandzakken in beken en waterlopen leggen om het water vast te houden vanwege aanhoudende droogte.

Het schap heeft in verband daarmee code geel afgekondigd. Dat betekent dat Waterschap Limburg extra alert is op het waterpeil in de regio’s.

Regenval
Ook de komende twee weken wordt geen regen van betekenis verwacht. Het opwerpen van zandzakdammen gebeurt dit jaar, na enkele experimenten vorig jaar, voor het eerst. Het voordeel is dat de zakken snel geplaatst en weggehaald kunnen worden.

De stuwen staan daarnaast in de hoogste stand.

Geen sproeiverbod
Vorige week gaf Waterschap Limburg nog aan dat er nog geen sproeiverbod komt. "De grondwaterstanden dalen, maar omdat er begin april nog enige neerslag viel, gaat de daling minder hard dan het de afgelopen jaren soms ging."

Waterschap Limburg gaat de komende jaren fors investeren in extra boerenstuwen en het vervangen en automatiseren van stuwen. Het doel is om sneller en meer water te kunnen vasthouden in het systeem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen