stock Maas (bij Arcen in de buurt)

Arcen zamelt geld in voor beweegbare waterkering

Om hun dorp in de toekomst met een zelfsluitende waterkering te kunnen beschermen tegen hoogwater, zijn inwoners van Arcen een crowdfundingsactie begonnen.

Inspuiten contrastvloeistof voorafgaand aan ct-scan, röntgencontrastvloeistof, medicijnresten (stock)
Gebruik plaszak na ct-scan moet water schoner houden

Patiënten van het academisch ziekenhuis in Maastricht die een ct-scan ondergaan en daarvoor contrastmiddelen krijgen toegediend, krijgen vanaf half november een plaszak mee.

De Maas bij Belfeld
Geplande dijkverhoging Belfeld kan ruim halve meter lager

De geplande verhoging en aanleg van dijken en waterkeringen langs de Maas bij Belfeld kunnen een stuk lager dan aanvankelijk gepland was.

Putdeksel rioolput
Rol voor mondkapjes in jaarlijkse rioolcampagne

De Limburgse gemeentes, de Provincie Limburg, Waterschap Limburg en WML beginnen vrijdag een gezamenlijke campagne voor verantwoord rioolgebruik.

thuiswerken
Waterschap komt met 75.000 euro over brug voor thuiswerkers

De ruim driehonderd medewerkers van het Waterschap Limburg krijgen dit jaar een vergoeding van 250 euro netto voor het thuiswerken als gevolg van de coronacrisis.

Edit - zwembad
Video: Zwembad opgeruimd, maar waar laat je het water?

De zomerse dagen zijn voorlopig ten einde en de vakantie zit er voor veel mensen op. Wie zijn zwembad wil opruimen, moet het water natuurlijk ergens kwijt.

Blauwalg
Blauwalg aangetroffen bij camping Hatenboer Roermond

Waterschap Limburg waarschuwt mensen niet het water in te gaan bij camping Hatenboer in Roermond. Op de zwemlocatie is blauwalg aangetroffen. Het is de vierde locatie in korte tijd waar het waterschap een waarschuwing voor uitgeeft.

Kabroeksebeek
Water vervuilde Kabroeksebeek hersteld

De waterkwaliteit van de Kabroeksebeek in Horst-America is voldoende hersteld. Het zuurstofgehalte in de beek is inmiddels weer op een normaal niveau.

Tijdelijke dam vanwege vervuiling Kabroeksebeek (19 aug 2020)
Tijdelijke dam vanwege vervuiling Kabroeksebeek

Het Waterschap Limburg heeft een tijdelijke dam aangelegd in de Kabroeksebeek in Horst-America. Deze wordt sinds maandag vervuild door rioolwater.

Blauwalg
Blauwalg: naaktzwemmen afgeraden bij naturistenvereniging

Bezoekers van naturistenvereniging De Maasplassen in Maastricht kunnen de komende tijd beter een andere plek voor verkoeling zoeken. Waterschap Limburg waarschuwt namelijk voor blauwalg in het water.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten