Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap gaat schadelijke uitheemse plant bestrijden

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 14:19

Waterschap Limburg gaat een uitheemse plantensoort op de dijken langs de Maas bestrijden.

Het gaat om de Japanse duizendknoop die volgens het waterschap een gevaar is voor de dijken.

Wortel
De plant heeft lange wortels en verspreidt zich razendsnel onder de grond. Ook drukt hij andere beplantingen weg. Hij is zo sterk dat hij de stabiliteit van een dijk in gevaar brengt, zegt het waterschap.

Beneveling
De komende tijd wordt langs de Maas in heel Limburg de plant uitgegraven en waar nodig chemisch bestreden. Dit gebeurt middels beneveling.

De klus moet volgens het waterschap zo snel mogelijk zijn geklaard.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen