Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Waterschap blijft flink investeren langs de Maas

Geplaatst opmaandag 18 maart 2019 - 10:00

Waterschap Limburg is één van de grootste investeerders van alle waterschappen. In de provincie wordt de komende jaren ruim 495 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere dijkversterkingen en -verleggingen langs de Maas.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de jaarlijkse analyse van heffingen en investeringen van de waterschappen.

Investeren
De 21 waterschappen die Nederland kent, denken de komende vier jaar samen 5,8 miljard euro te moeten investeren. Limburg is samen met de waterschappen Hollands Noorderkwartier (Noord-Holland) en Rivierenland de grootste investeerders. Samen verwachten ze in de periode 2019-2022 ruim 1,5 miljard euro te investeren in waterkeringen.

Eén van de projecten waar Waterschap Limburg in investeert, is de gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum. Hier worden bestaande dijken verhoogd en nieuwe dijktrajecten aangelegd. Daarnaast wordt er extra ruimte gecreëerd voor de Maas. De vernieuwde dijken moeten in 2020 volgens de planning opgeleverd worden.

Inkomsten
De Waterschappen hebben hun inkomsten door heffingen de afgelopen vier jaar met ruim negen procent zien stijgen. De verwachte opbrengsten van de heffingen zijn dit jaar 2,9 miljard euro.

Dit jaar verwacht Waterschap Limburg 65 miljoen euro uit de watersysteemheffing te ontvangen en 75 miljoen uit zuiveringsheffingen.

Tarieven
Het waterschapstarief in Limburg is het op een na laagste van Nederland. De hoogte van de waterschapsheffing verschilt voor woningeigenaren en huurders. Een meerpersoonshuishouden zonder koopwoning betaalt 199,19 euro. Een meerpersoonshuishouden met een koopwoning betaalt 273,89 euro. Het waterschapstarief is daarbij nog wel afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen