Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap besluit maandag over boete voor Chemelot

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2015 - 8:45

Waterschap Roer en Overmaas besluit maandag of het een dwangsom oplegt aan Chemelot.

Afgelopen vrijdag werd vanaf het chemische industrieterrein in Geleen opnieuw te veel pyrazool in de Maas geloosd. Dat gebeurde na schoonmaakwerkzaamheden in een fabriek.

Dwangsom
Door die werkzaamheden kwam een te grote afvalstroom methanol in de afvalwaterzuiveringsinstallatie terecht. Daardoor kon de stof pyrazool niet voldoende worden afgebroken.
Waterschap Roer en Overmaas legde eerder een dwangsom op bij overschrijdingen van de norm, nadat een tijd geleden langere tijd te veel pyrazool in de Maas terechtkwam. Daardoor kan al maanden geen drinkwater worden gewonnen uit de rivier.

Omstandigheden
Het bestuur van het waterschap bekijkt maandag onder welke omstandigheden de lozing heeft plaatsgevonden. Vervolgens wordt besloten over de hoogte van de eventuele boete.
De dwangsom kan oplopen tot 1,5 miljoen euro. In dit geval lijkt de dwangsom 100.000 euro te gaan bedragen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lozingen pyrazool Chemelot weer binnen norm waterschap
Rechter sluit tweede bijeenkomst lozingen pyrazool niet uit
Chemelot loost weer teveel pyrazool in Maas
Halve ton dwangsom na lozing Chemelot zo goed als zeker
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen