Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterreus laat zich zien in de Omloop, Van der Breggen wint

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2021 - 17:33

Kylie Waterreus was één van de vroege smaakmaaksters in de Omloop het Nieuwsblad. De wielrenster uit Ulestraten reed geruime tijd aan de leiding in de openingskoers van het Belgische klassieke wielerseizoen. De wedstrijd over 124 kilometer werd uiteindelijk gewonnen door Anna van der Breggen van de Limburgse wielerploeg SD Workx.

Kylie Waterreus koos vrij snel na de start in Gent de aanval. Ze kreeg de Britse Elizabeth Bennet en landgenoot Claudia Jongerius mee.

Bonustijd door gesloten spoorwegovergang
Het drietal werkte goed samen en had al vrij snel een voorsprong van twee minuten te pakken. De vroege vluchters kregen nog een minuut extra voorsprong nadat het peloton werd opgehouden door een gesloten spoorwegovergang. Uiteindelijk werd de voorsprong van ruim drie minuten teniet gedaan door het achtervolgende werk van onder andere de rensters van Team SD Workx en Team Jumbo-Visma.

Demi Vollering in de aanval
Nadat de uit Ulestraten afkomstige Waterreus en haar medevluchters waren ingelopen stuurde SD Workx met nog 30 kilometer te gaan Demi Vollering in de aanval. Vollering heeft dit seizoen de overstap gemaakt van de Limburgse wielerploeg Parkhotel Valkenburg naar de voormalige Boels-Dolmans-formatie. Twintig kilometer voor de eindstreep werd de voormalige winnares van de Volta Limburg Classic bijgehaald.

In de slotfase plaatste wereldkampioen Anna van der Breggen de beslissende aanval. Ze bereikte solo de streep in Ninove. Voor Van der Breggen, die bezig is aan haar laatste seizoen als wielrenster, is het de tweede keer dat ze de Omloop van het Nieuwsblad wint.

Bryony van Velzen
Vroege vluchtster Kylie Waterreus haalde de eindstreep uiteindelijk niet. Bryony van Velzen, de enige andere Limburgse deelneemster, Bryony van Velzen werd 48e. Op de streep had ze ruim zeven minuten achterstand op winnares Van der Breggen.

Le Samyn
Aanstaande dinsdag staat voor het damespeloton de volgende wedstrijd op het programma: Le Samyn. Naast Waterreus en Bryony van Velzen zullen dan ook de Limburgse wielrensters Sabrina Stultiens en Lisa Mülenberg aan de start staan.

Mannen
De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Davide Ballerini. De Italiaanse renner was in de straten van Ninove de snelste sprinter van een aanzienlijke kopgroep.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen