Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterpeil stijgt: stroming Maas te sterk voor boot

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 12:30

De stroming in de Maas bij Maastricht was zaterdag te sterk voor een boot.

Een passant zag dat het schip onder de spoorbrug geen meter vooruit kwam door de sterke stroming. De schipper heeft vervolgens zijn meerdere erkend in de Maas en besloot daarop aan te meren.

Video: L1

Code geel
Vanwege de hevige regenval in de Ardennen is het waterpeil van de Maas gestegen. Volgens Rijkswaterstaat stroomt er op het piekmoment zo'n 1600 kubieke meter water per seconde door de rivier. Daarom is code geel afgegeven.

Maatregelen
Op verschillende plekken in Limburg worden pompen geplaatst en zijn nooddammen aangelegd. Zo zijn er langs de Maas bij de Hemelbeek in Elsloo pompen geplaatst. Ook bij de visvijver in het Steinse Maasdorp Meers is uit voorzorg een pomp neergezet. In Well en Arcen heeft Waterschap Limburg twee zogenaamde coupures opgebouwd. Dat zijn demontabele afsluitingen in de Maaskades.

Kasteel Steenhuis
Niet alleen het waterpeil van de Maas stijgt. Ook de Roer, de Swalm en de Geul dreigen buiten hun oevers te treden. Zo zijn er bijvoorbeeld bij Kasteel Steenhuis in
Vlodrop zandzakken gelegd.

Lees ook: Hevige regenval leidt tot wateroverlast in Noord-Limburg

Fietspaden dicht
Bij het Belgische Meeswijk zijn de fietspaden richting het veerpont tussen de Belgische grensplaats en Berg aan de Maas afgesloten. Het veerpont blijft vooralsnog wel gewoon in de vaart.

Foto's
Het heeft de afgelopen tijd flink geregend en dat leidt op veel plekken in Limburg tot wateroverlast. Op de Facebookpagina van 1Limburg staat een oproep voor foto's van het hoogwater.

L1mburg Centraal
Meer over de wateroverlast in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen