Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterpeil Paesplas stijgt: woonboten drijven weer

Geplaatst opzondag 15 januari 2017 - 12:35

De scheefliggende woonboten in de Paesplas bij Gennep drijven sneller dan verwacht.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Pompen
Het water in de plas stijgt ongeveer 5 centimeter per uur nadat vrijdag een mobiele dijk werd geplaatst tussen de plas en de Maas. Met pompen wordt nu water uit de rivier in de Paesplas gepompt.

Lees ook: Rijkswaterstaat begonnen met aanleg mobiele dijk in Gennep

Scheef
In de plas liggen 17 woonboten schuin nadat eind december een binnenvaartschip de stuw bij Grave had geramd. Daardoor daalde het waterpeil in de Maas in Noord-Limburg met enkele meters.

Hijskranen
Rijkswaterstaat rekent erop dat alle boten zondag weer gaan drijven. Er staan duikers en hijskranen paraat om te helpen. Probleem is dat de woonboten zijn weggezakt op de bodem en mogelijk niet vanzelf omhoog komen als het water in de plas stijgt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Inhuren expertise heeft oplossing stuw niet vertraagd'
LWV: Schade bedrijfsleven door stremming Grave 2,5 miljoen
Duitse rederij wil schadebedrag aanvaring Grave inperken
Rijkswaterstaat: Nog geen oplossing voor laag waterpeil
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen