Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterpeil blijft dalen, woonboten gaan nog schever liggen

Geplaatst opzaterdag 31 december 2016 - 12:29

Het waterpeil in de Paesplas bij Gennep gaat komende uren verder dalen. De achttien woonboten komen daardoor nog schuiner te liggen.

De verwachting van Rijkswaterstaat is dat zaterdagmiddag het dieptepunt wordt bereikt.

Aanvaring
De woonboten kwamen vrijdagochtend scheef te liggen omdat het waterpeil in de Maas zakt na een aanvaring in Grave. Een schip botste daar tegen de stuw, die zwaar beschadigd raakte. Daardoor loopt de Maas tussen de stuw in
Sambeek en Grave leeg.

Pompen
De brandweer houdt de situatie rondom de woonboten nauwlettend in de gaten, zegt de burgemeester van Gennep. "Ze staan klaar met pompen om in te grijpen als er water de woonboten binnen dreigt te lopen", zo laat Peter de Koning weten.

Overleg
Zaterdagochtend was er overleg tussen de gemeente, Rijkswaterstaat en de bewoners van de boten. "Ze maken zich vooral zorgen over hoe het verder gaat", vertelt de burgemeester. "En dat is natuurlijk logisch."

Onderzoek
Wanneer het waterpeil in de Maas weer gaat stijgen is nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van de reparatie van de stuw bij Grave. Rijkswaterstaat onderzoekt hoe groot de schade is en wanneer deze hersteld kan zijn.

Onder water
Een deel van de bewoners van de woonboten in de
Paesplas in Gennep heeft de nacht doorgebracht bij familie en vrienden. Anderen bleven gewoon op hun boot. Tot nu toe kwam één woonboot gedeeltelijk onder water te staan. De andere boten liggen wel scheef, maar liepen niet vol.

Lees ook: Situatie rond woonboten in Gennep toch verslechterd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oplossing voor scheefliggende woonboten Gennep in zicht
Groot alarm voor woonboten door snel zakken van Maas
Mogelijk schadevergoeding voor eigenaren woonboten
Werk bij weggezakte woonboten Gennep stilgelegd
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen