Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterpeil blijft dalen, woonboten gaan nog schever liggen

Geplaatst opzaterdag 31 december 2016 - 12:29

Het waterpeil in de Paesplas bij Gennep gaat komende uren verder dalen. De achttien woonboten komen daardoor nog schuiner te liggen.

De verwachting van Rijkswaterstaat is dat zaterdagmiddag het dieptepunt wordt bereikt.

Aanvaring
De woonboten kwamen vrijdagochtend scheef te liggen omdat het waterpeil in de Maas zakt na een aanvaring in Grave. Een schip botste daar tegen de stuw, die zwaar beschadigd raakte. Daardoor loopt de Maas tussen de stuw in
Sambeek en Grave leeg.

Pompen
De brandweer houdt de situatie rondom de woonboten nauwlettend in de gaten, zegt de burgemeester van Gennep. "Ze staan klaar met pompen om in te grijpen als er water de woonboten binnen dreigt te lopen", zo laat Peter de Koning weten.

Overleg
Zaterdagochtend was er overleg tussen de gemeente, Rijkswaterstaat en de bewoners van de boten. "Ze maken zich vooral zorgen over hoe het verder gaat", vertelt de burgemeester. "En dat is natuurlijk logisch."

Onderzoek
Wanneer het waterpeil in de Maas weer gaat stijgen is nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van de reparatie van de stuw bij Grave. Rijkswaterstaat onderzoekt hoe groot de schade is en wanneer deze hersteld kan zijn.

Onder water
Een deel van de bewoners van de woonboten in de
Paesplas in Gennep heeft de nacht doorgebracht bij familie en vrienden. Anderen bleven gewoon op hun boot. Tot nu toe kwam één woonboot gedeeltelijk onder water te staan. De andere boten liggen wel scheef, maar liepen niet vol.

Lees ook: Situatie rond woonboten in Gennep toch verslechterd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oplossing voor scheefliggende woonboten Gennep in zicht
Groot alarm voor woonboten door snel zakken van Maas
Mogelijk schadevergoeding voor eigenaren woonboten
Werk bij weggezakte woonboten Gennep stilgelegd
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen