Overslaan en naar de inhoud gaan

Wateroverlast: veel boeren kunnen fluiten naar geld

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:05

Het gros van de 200 boeren uit Noord- en Midden-Limburg die claims hebben ingediend bij waterschap Peel en Maasvallei voor waterschade na de hoosbuien van juni kunnen fluiten naar hun geld.

Na bestudering van de claims heeft de verzekeraar van het waterschap, Centraal Beheer Achmea 175 van de 200 claims afgewezen, meldt De Limburger.

Niets te verwijten
De verzekeraar concludeert dat het waterschap bij het merendeel van de claims niets te verwijten valt. Het waterschap kwam zelf eerder al tot de conclusie dat het al het mogelijke had gedaan om de overlast tegen te gaan. De hoosbuien waren echter volgens het waterschap dusdanig uitzonderlijk dat het buiten de normale zorgplicht van de waterbeheerder zou vallen.

Voor de resterende claims heeft de verzekeraar extra feiten opgevraagd bij het Peel en Maasvallei.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Boeren ook schuldig aan wateroverlast
Landbouw Hitte Sproeien
Verbod op beregenen met water uit beken en plassen
Twee miljoen voor betere opvang regenwater
Droogteproblemen: stuwen van boeren moeten op zomerstand
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen