Overslaan en naar de inhoud gaan

Wateroverlast door hondenpoep in Weert

Geplaatst opdinsdag 2 september 2014 - 12:11

Steeds vaker raken rioolputten verstopt door zakjes hondenpoep. Bij een flinke regenbui zorgt dit voor overstromingen. Verder trekken de zakjes poep ratten aan.

Volgens de gemeente zijn dat ongewenste effecten van de plicht voor hondeneigenaren om de poep van hun dier op te ruimen. Een flinke uitbreiding van het aantal poep-afvalbakken in Weert heeft niet geholpen.

Poep-campagne
De gemeente is wel blij dat de meeste hondeneigenaren de poep van hun hond in een zakje doen. Maar dat moeten ze vervolgens in een afvalbak gooien of meenemen naar huis. In het najaar start de gemeente een campagne om hondenbezitters daarop attent te maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wateroverlast parkeerkelder nieuw gemeentehuis Weert
Wateroverlast door regenval bij Stramproy en Neeritter
Water op de A2 bij Weert: auto glijdt van de weg
'Gemeente Weert laat bewoners in de kou staan'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen