Overslaan en naar de inhoud gaan

Wateroverlast door hondenpoep in Weert

Geplaatst opdinsdag 2 september 2014 - 12:11

Steeds vaker raken rioolputten verstopt door zakjes hondenpoep. Bij een flinke regenbui zorgt dit voor overstromingen. Verder trekken de zakjes poep ratten aan.

Volgens de gemeente zijn dat ongewenste effecten van de plicht voor hondeneigenaren om de poep van hun dier op te ruimen. Een flinke uitbreiding van het aantal poep-afvalbakken in Weert heeft niet geholpen.

Poep-campagne
De gemeente is wel blij dat de meeste hondeneigenaren de poep van hun hond in een zakje doen. Maar dat moeten ze vervolgens in een afvalbak gooien of meenemen naar huis. In het najaar start de gemeente een campagne om hondenbezitters daarop attent te maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Boete voor achterlaten hondenpoep helpt niet'
Hondenpoepzakjes massaal de diepvries in
Amper boetes voor niet opruimen hondenpoep
Venray trekt de beurs in strijd tegen hondenpoep
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen