Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterlekkage Valkenburg: scholen en kinderopvang gesloten

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 8:34

In de Keelstraat in Valkenburg is woensdagochtend een waterlek ontstaan.

Door het waterlek zijn de kelders van een kinderdagverblijf, basisschool Broekhem en het Stella Maris College ondergelopen. Uit voorzorg zijn de scholen gesloten.

Pompen
Een voorbijganger zag het water uit de fietskelder van een van de scholen lopen. Hij schakelde daarop de brandweer in. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is de waterleiding inmiddels afgesloten. De brandweer is ter plaatse om de kelders leeg te pompen.

Het lek is vermoedelijk ontstaan bij een waterleiding onder het kinderdagverblijf.

Constructie
Een deskundige gaat onderzoeken of de constructie van de panden niet aangetast is. "Vanwege de grote hoeveelheid water is dat nodig", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Verder zijn er al verzakkingen zichtbaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen