Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterlekkage Valkenburg: scholen en kinderopvang gesloten

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 8:34

In de Keelstraat in Valkenburg is woensdagochtend een waterlek ontstaan.

Door het waterlek zijn de kelders van een kinderdagverblijf, basisschool Broekhem en het Stella Maris College ondergelopen. Uit voorzorg zijn de scholen gesloten.

Pompen
Een voorbijganger zag het water uit de fietskelder van een van de scholen lopen. Hij schakelde daarop de brandweer in. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is de waterleiding inmiddels afgesloten. De brandweer is ter plaatse om de kelders leeg te pompen.

Het lek is vermoedelijk ontstaan bij een waterleiding onder het kinderdagverblijf.

Constructie
Een deskundige gaat onderzoeken of de constructie van de panden niet aangetast is. "Vanwege de grote hoeveelheid water is dat nodig", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Verder zijn er al verzakkingen zichtbaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen