Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterlek Valkenburg: 'Schade nog onduidelijk'

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 12:40

Het is nog niet duidelijk wanneer het Stella Maris College in Valkenburg weer open kan gaan, nadat woensdagochtend de kelder onder is gelopen door een waterlek.

"Het is nog niet geheel duidelijk hoe groot de schade is", zegt directeur Belinda Westera van de Valkenburgse middelbare school.

Waterlek
De middelbare school aan de Keelstraat is woensdagochtend uit voorzorg gesloten vanwege een groot waterlek. Ook basisschool Broekhem en een kinderdagverblijf bleven dicht.

Lees ook: Waterlekkage Valkenburg: scholen en kinderopvang gesloten

Fundering
Omdat er zoveel water in de kelders van de scholen stond, werd een deskundige ingeschakeld om de constructie van de panden onder de loep te nemen. "We weten nog niet wat het voor de fundering betekent", zegt Westera. "Verder heeft een verwarmingsketel onder water gestaan. Het is nog niet helder wanneer kinderen weer naar school kunnen gaan. We moeten wachten tot alles veilig is."

Toetsweek
Voor de scholieren van Stella Maris staat een toetsweek op het programma. "Lessen kunnen online doorgaan, maar hoe we dat met de toetsen gaan doen, weten we nog niet. Dat is vervelend. Iedereen had zich hier natuurlijk op voorbereid", zegt de directrice. "Misschien kunnen we deels open."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen