Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterleidingbedrijf wil windmolens in Castenray

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 16:02

De Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) onderzoekt met de dorpsraden van Castenray en Oirlo of het mogelijk is windmolens te plaatsen in Castenray.

Als locatie hebben ze het dunbevolkt gebied Breehei op het oog.

Verzet
Het is nog niet bekend hoeveel windmolens er moeten komen en waar. Onzeker is ook óf ze er komen. Een meerderheid van de gemeenteraad in Venray heeft zich onlangs andermaal uitgesproken tegen de komst van windmolens. In Ysselsteyn is weerstand tegen het plan van een projectontwikkelaar om acht tot tien windmolens te plaatsen.

Draagvlak
Als overheidsbedrijf wil WML de windmolens alleen plaatsen als er voldoende draagvlak is in de omgeving. De steun van de dorpsraden van Castenray en Oirlo heeft het al, zegt voorzitter Bert Arts van 'Castenray'. Via de dorpsraden zoekt WML de samenwerking met grondeigenaren en omwonenden.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie blij met windmolenplan waterleidingbedrijf
'Voldoende steun voor windmolenpark in Ysselsteyn'
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Don Quichot uit Heerlen strijdt tegen windmolens Aken
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen