Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Water in Noord- en Midden-Limburg is te vies

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 11:03

Het water in beken en plassen in Noord- en Midden-Limburg bevat te hoge hoeveelheden verontreinigende stoffen.

Waterschap Peel en Maasvallei maakte vrijdag bekend 155.000 euro uit te trekken voor onderzoek naar de oorzaken van de verontreiniging.

Verbetering
De afgelopen twintig jaar is de waterkwaliteit en ecologie in de Limburgse wateren door diverse maatregelen wel verbeterd. Maar de laatst tijd lijkt er een stilstand op te treden, terwijl het niveau van de waterkwaliteit nog altijd onvoldoende is.

Oorzaken
Het waterschap gaat in 2016 proberen te achterhalen welke bronnen bijdragen aan de verontreiniging. Dat kan een rioolzuivering zijn, landbouw, eigen bewoners of het land binnenkomen via beken, kanalen en rivieren.

"Met de resultaten van dit onderzoek kunnen wij betere maatregelen afwegen en overleg voeren met andere partijen in en om Limburg. Met als uiteindelijk doel onze beken en plassen gezond te maken", zegt Ger Driessen, voorzitter en portefeuillehouder waterkwaliteit.

Het waterschap onderzoekt ook hoeveel verontreinigende stoffen benedenstrooms de rest van het land instromen vanuit Limburg. Met die gegevens kunnen andere waterschappen en Rijkswaterstaat aan de slag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landbouw Hitte Sproeien
Verbod op beregenen met water uit beken en plassen
Bomen Bos Boom Es Essen Natuur
Bomen op dijken in Noord- en Midden-Limburg gerooid
Meerdere Limburgse beken overstroomd, anderen op breken
Sproeiverbod oppervlaktewater Noord- en Midden-Limburg
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen