Overslaan en naar de inhoud gaan

Water in Noord- en Midden-Limburg is te vies

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 11:03

Het water in beken en plassen in Noord- en Midden-Limburg bevat te hoge hoeveelheden verontreinigende stoffen.

Waterschap Peel en Maasvallei maakte vrijdag bekend 155.000 euro uit te trekken voor onderzoek naar de oorzaken van de verontreiniging.

Verbetering
De afgelopen twintig jaar is de waterkwaliteit en ecologie in de Limburgse wateren door diverse maatregelen wel verbeterd. Maar de laatst tijd lijkt er een stilstand op te treden, terwijl het niveau van de waterkwaliteit nog altijd onvoldoende is.

Oorzaken
Het waterschap gaat in 2016 proberen te achterhalen welke bronnen bijdragen aan de verontreiniging. Dat kan een rioolzuivering zijn, landbouw, eigen bewoners of het land binnenkomen via beken, kanalen en rivieren.

"Met de resultaten van dit onderzoek kunnen wij betere maatregelen afwegen en overleg voeren met andere partijen in en om Limburg. Met als uiteindelijk doel onze beken en plassen gezond te maken", zegt Ger Driessen, voorzitter en portefeuillehouder waterkwaliteit.

Het waterschap onderzoekt ook hoeveel verontreinigende stoffen benedenstrooms de rest van het land instromen vanuit Limburg. Met die gegevens kunnen andere waterschappen en Rijkswaterstaat aan de slag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landbouw Hitte Sproeien
Verbod op beregenen met water uit beken en plassen
Bomen Bos Boom Es Essen Natuur
Bomen op dijken in Noord- en Midden-Limburg gerooid
Meerdere Limburgse beken overstroomd, anderen op breken
Sproeiverbod oppervlaktewater Noord- en Midden-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen