Overslaan en naar de inhoud gaan

'Water maaien' ter voorbereiding van Roermond CitySwim

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 11:08

Het Waterschap Limburg is bezig met het 'maaien' van de Roer en de Maas. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de zwemmers tijdens de Roermond CitySwim veilig de finish kunnen bereiken.

Roermond City Swim vindt plaats op 25 augustus en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er wordt geld bij elkaar gezwommen voor verschillende goede doelen.

Zwemmers verstrengeld
"Wij maaien de waterplanten om te voorkomen dat de zwemmers vast komen te zitten in de planten. Door de warmte groeien de planten hard. Er is dus een grote kans dat we dit vlak voor het evenement nog een keer over moeten doen", vertelt Rob Korsten, regiobeheerder van Waterschap Limburg.

Kleine vissen
Het maaien is niet schadelijk voor de vissen. "Er zwemmen hier alleen maar kleine vissen en door de planten weg te halen, zorgt dit eigenlijk ook alleen maar voor meer zuurstof", legt Korsten uit.

Stofzuiger gevonden
Ook gaan ze vlak voor het evenement nog met een paar duikers het water in om de route van de zwemmers na te gaan. "Zij gaan kijken of er voorwerpen liggen waar mensen ze zich aan kunnen bezeren. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld nog een stofzuiger uit het water gehaald", zegt Korsten.

De Roermond City Swim is zaterdag 25 augustus live te zien op L1 van 19:00 tot 20:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen