Overslaan en naar de inhoud gaan

'Water maaien' ter voorbereiding van Roermond CitySwim

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 11:08

Het Waterschap Limburg is bezig met het 'maaien' van de Roer en de Maas. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de zwemmers tijdens de Roermond CitySwim veilig de finish kunnen bereiken.

Roermond City Swim vindt plaats op 25 augustus en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er wordt geld bij elkaar gezwommen voor verschillende goede doelen.

Zwemmers verstrengeld
"Wij maaien de waterplanten om te voorkomen dat de zwemmers vast komen te zitten in de planten. Door de warmte groeien de planten hard. Er is dus een grote kans dat we dit vlak voor het evenement nog een keer over moeten doen", vertelt Rob Korsten, regiobeheerder van Waterschap Limburg.

Kleine vissen
Het maaien is niet schadelijk voor de vissen. "Er zwemmen hier alleen maar kleine vissen en door de planten weg te halen, zorgt dit eigenlijk ook alleen maar voor meer zuurstof", legt Korsten uit.

Stofzuiger gevonden
Ook gaan ze vlak voor het evenement nog met een paar duikers het water in om de route van de zwemmers na te gaan. "Zij gaan kijken of er voorwerpen liggen waar mensen ze zich aan kunnen bezeren. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld nog een stofzuiger uit het water gehaald", zegt Korsten.

De Roermond City Swim is zaterdag 25 augustus live te zien op L1 van 19:00 tot 20:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen