Overslaan en naar de inhoud gaan

'Water maaien' ter voorbereiding van Roermond CitySwim

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 11:08

Het Waterschap Limburg is bezig met het 'maaien' van de Roer en de Maas. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de zwemmers tijdens de Roermond CitySwim veilig de finish kunnen bereiken.

Roermond City Swim vindt plaats op 25 augustus en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er wordt geld bij elkaar gezwommen voor verschillende goede doelen.

Zwemmers verstrengeld
"Wij maaien de waterplanten om te voorkomen dat de zwemmers vast komen te zitten in de planten. Door de warmte groeien de planten hard. Er is dus een grote kans dat we dit vlak voor het evenement nog een keer over moeten doen", vertelt Rob Korsten, regiobeheerder van Waterschap Limburg.

Kleine vissen
Het maaien is niet schadelijk voor de vissen. "Er zwemmen hier alleen maar kleine vissen en door de planten weg te halen, zorgt dit eigenlijk ook alleen maar voor meer zuurstof", legt Korsten uit.

Stofzuiger gevonden
Ook gaan ze vlak voor het evenement nog met een paar duikers het water in om de route van de zwemmers na te gaan. "Zij gaan kijken of er voorwerpen liggen waar mensen ze zich aan kunnen bezeren. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld nog een stofzuiger uit het water gehaald", zegt Korsten.

De Roermond City Swim is zaterdag 25 augustus live te zien op L1 van 19:00 tot 20:00 uur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen