Waterleiding Echt (9 okt 2020)

10.000 huishoudens Midden-Limburg hebben weer water

Door een leidingbreuk in Echt hadden 10.000 huishoudens in die plaats, en ook delen van Maasbracht en andere omliggende kernen, vrijdag korte tijd geen drinkwater of weinig waterdruk.

Waterleiding Blerick 22 sep 2020
Opnieuw waterleiding lek in Blerick

Een straat in Blerick staat voor de tweede keer in twee dagen blank vanwege een gesprongen waterleiding.

Boot gekanteld in sluis Linne (18 sep 2020)
Boot slaat om in sluis Linne: opvarenden te water

Een boot is vrijdagmiddag in de sluis van Linne omgeslagen toen het waterpeil in de sluis zakte.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
'Onderzoek nodig naar invloed klimaatverandering op Maas'

Er is meer inzicht nodig in de gevolgen van klimaatverandering voor de beschikbaarheid van water in de Maas. Daarnaast moet meer internationaal worden samengewerkt om grip te krijgen op opkomende stoffen.

Brug Wanssum (6 sep 2020)
Einde verkeersoverlast: nieuwe brug in Wanssum gaat open

Voor veel inwoners van Wanssum is de overlast van vrachtverkeer vanaf nu verleden tijd. Zondagmiddag wordt de Lienebrug geopend waardoor het doorgaande verkeer voortaan om het centrum heen rijdt.

Edit - zwembad
Video: Zwembad opgeruimd, maar waar laat je het water?

De zomerse dagen zijn voorlopig ten einde en de vakantie zit er voor veel mensen op. Wie zijn zwembad wil opruimen, moet het water natuurlijk ergens kwijt.

Landbouw, akkerbouw, beregenen, beregeningsverbod, onttrekkingsverbod, oppervlaktewater (stock)
Beperking watergebruik voor gewassen

Waterschap Limburg verbiedt het om op bepaalde tijden water uit beken en rivieren te gebruiken voor het besproeien van kapitaalintensieve teelten zoals groenten, zacht fruit, planten en bloemen. Door het verbod kan het watersysteem zich herstellen en het water gelijkmatiger verdeeld worden.

Kraanwater
Watergebruik afgenomen: 'Gunstigere situatie'

Het waterverbruik in Limburg is enkele procenten afgenomen. "We zitten nu wat minder tegen de maximumcapaciteit aan", zegt Koen Augustijn van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML).

Tuin sproeien_HD (9 aug 2020)
'Waterverbruik tijdens coronazomer is extreem'

De coronacrisis kan in combinatie met de hittegolf een nieuw probleem veroorzaken: een watertekort. De Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) deed zaterdag een dringende oproep aan alle Limburgers om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken.

drinkwater water kraan
WML: Gebruik zo weinig mogelijk drinkwater

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) geeft het dringende advies om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken om de tuin te sproeien of om zwembaden te vullen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten