Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn de kansen voor Dumoulin in de Tour 2021?

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 18:18

Met 58 tijdritkilometers moet de Tour de France van 2021 een stuk beter in de smaak vallen bij Dumoulin dan de vorige Tour. Sinds 2016 was het aantal tijdritkilometers niet meer zo hoog.

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs is verheugd over het aantal tijdritkilometers, verdeeld over twee etappes, die in het parcours zijn opgenomen. "Ik denk dat Tom Dumoulin hier het beste Tour-parcours krijgt voorgeschoteld dat hij ooit in zijn carrière heeft gehad."

Traditioneel
De Tour de France begint volgend jaar op 26 juni in Brest. Op dag vijf staat een tijdrit van 27 kilometer op het programma. De dag voor de slotetappe naar Parijs nóg één. Die race tegen de klok is met 31 kilometer nog wat langer. Kerckhoffs noemt het parcours wel 'traditioneel' met weinig aankomsten bergop en maar liefst acht sprintetappes.

Geïrriteerd
De bijna 30-jarige Maastrichtenaar werd dit jaar bij zijn rentree na lang blessureleed, zevende in de Tour de France. In de Vuelta stapte Dumoulin in de tweede week af vanwege vermoeidheidsklachten. Kerckhoffs vindt dat niet gek. "Ik heb me een beetje geïrriteerd aan heel veel reacties op social media. Hij werd daar door velen al afgeschreven. Hij heeft 420 dagen geen koers gereden, overwoog zelfs of hij nog wel wilde fietsen, dat is heel zwaar geweest voor hem. Als je dan zevende in de Tour wordt en tweede in de tijdrit, dan bewijs je dat je gewoon een top-wielrenner bent."

Topniveau
Toch is het voor Dumoulin nog moeilijk in te schatten of hij volgend jaar wel zijn absolute topniveau haalt. "Als het volgend jaar weer een 'normaal' wielerseizoen is, ben ik ervan overtuigd dat hij dat weer kan halen. Het is natuurlijk wel de vraag of dat genoeg is want er komen nogal wat jonge talentvolle jongens aan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen