Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wat weet u van Azerbeidzjan?

Geplaatst opmaandag 29 december 2014 - 5:57

Weet u ook zo weinig over Azerbeidzjan? Dan zijn hier zeven feiten, om mee te kunnen praten.

1. Azerbeidzjan heeft 9,6 miljoen inwoners. Het land is met 86.600 vierkante kilometer ruim twee keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Bakoe, met 2,1 miljoen inwoners.

2. In Bakoe worden in juni 2015 de allereerste Europese Spelen gehouden. De Olypische comités van de Europese landen organiseren die. Ze moeten vanaf dan om de vier jaar worden gehouden.

3. Volgens Amnesty International is het met de mensenrechten droevig gesteld in Azerbeidzjan. Wie kritiek heeft op de regering, krijgt vaak te maken met intimidatie, willekeurige arrestatie en oneerlijke processen.

4. Azerbeidzjan won in 2011 het Eurovisie Songfestival. Het duo Ell & Nikki zong het nummer Running scared naar een afgetekende overwinning. Het jaar daarop mocht Azerbeidzjan het Songfestival organiseren. Opnieuw scoorde het land goed met de vierde plaats.

5. Azerbeidzjan is sponsor van Atletico Madrid. De naam van het land prijkt op het shirt. Dat levert Atletico 12 miljoen euro in anderhalf jaar op.

6. Op een stratencircuit in Bakoe zal in 2016 voor het eerst een officiële Formule 1-race worden gehouden, de Grote Prijs van Europa.

7. Pilav van saffraanrijst is het populairste gerecht in Azerbeidzjan. De nationale drank is zwarte thee.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Gerelateerde berichten

Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner
GroenLinks stoort zich aan banden met Azerbeidzjan
Roda houdt rekening met vertrek Vroomans
Bijzonder Limburgs cadeau voor Azerbeidzjaanse president
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden