Overslaan en naar de inhoud gaan

Wassim Habib was de 'held' van Weert

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 16:25

Wassim Habib uit Damascus behoorde tot de eerste groep vluchtelingen die in het azc in Weert kwam wonen in september 2015.

Na een week in Weert werd Wassim nationaal nieuws, toen hij een man hielp die in elkaar was gezakt voor het station in Weert.

Lees ook: Asielzoeker Weert: ik deed gewoon wat ik moest doen

Afgeschrikt
Wassim, die in Syrië is opgeleid tot arts, twijfelde of hij die bewuste dag wel moest helpen toen hij de man zag liggen. Hij werd namelijk afgeschrikt door de politieagenten ter plekke. Toch besloot hij uiteindelijk wel te helpen. En dat leverde hem bekendheid op in het hele land. De nationale pers reisde naar Weert af om de 'held' te interviewen.

Het AZC in Weert gaat binnenkort na vijf jaar sluiten. De afgelopen jaren werkten en woonden er duizenden mensen. L1 blikt op radio en televisie tot en met zondag terug op het leven en werken binnen de muren van het AZC in de Van Horne-kazerne. Oud-bewoners, vrijwilligers en medewerkers komen aan het woord.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen