Overslaan en naar de inhoud gaan

Wassenberg en Plusquin in Top-10 kandidatenlijst PvdD

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 13:30

Er staan twee Limburgers in de top-tien van de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren (PvdD) voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Zittend Tweede Kamerlid Frank Wassenberg uit Munstergeleen staat op de 4e plaats. Dat is dezelfde plek als vier jaar geleden.

Achtste plaats
Nieuw bij de eerste tien is Pascale Plusquin uit Heerlen. Zij staat op de achtste plaats. Plusquin zit sinds vijf jaar in het Limburgs Parlement voor de PvdD en is tevens fractievoorzitter. Verder is ze gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerlen voor haar partij.

Pascale Plusquin zegt in een reactie dat de PvdD de enige groene progressieve partij is met maar liefst twee Limburgers op hoge plekken.
Ze verklaart zich in ieder geval te blijven inzetten voor kwetsbare mensen, dieren en natuur. Of dat nu in Limburg of in Den Haag is. Volgens haar wordt de gezondheid van Limburgers en ons bronsgroen eikenhout geofferd op het altaar van de intensieve veehouderij, de luchtvaart en de jacht.

Eervol
Frank Wassenberg noemt zijn vierde plaats op de kandidatenlijst ‘een prachtige en zeer eervolle plek’. Hij stelt verder er ontzettend naar uit te kijken om straks met ‘ons team’ aan de slag te gaan en opnieuw de rol van aanjager in de Tweede Kamer te vervullen. "Als Kamerlid ben ik woordvoerder op voor ons belangrijke portefeuilles als landbouw, natuur, dierenwelzijn en milieu", zo zegt Wassenberg.

"Dat zijn onderwerpen waar we met ongekend grote uitdagingen zijn geconfronteerd. Het gaat dan om de stikstof-, klimaat- en biodiversiteits-crisis. Die hangen direct met elkaar samen en moeten integraal worden aangepakt", aldus het Limburgs Tweede Kamerlid.

Buiten de boot
De Partij voor de Dieren behaalde in 2017 vijf zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen. In juli 2019 stapte Femke Merel van Kooten uit de fractie en ging als eenmansfractie verder. In de peilingen staat de partij tussen de vijf en zeven zetels. Dat zou betekenen dat Plusquin net buiten de boot valt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen