Overslaan en naar de inhoud gaan

Waslijst aan klachten: omwonenden kritisch over Vrijthof

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 7:33

Een aantal omwonenden van het Vrijthof in Maastricht heeft zijn beklag gedaan over de forse uitbreiding van de terrassen op het plein. "Het visitekaartje van Maastricht, het mooiste plein van Nederland, wordt ernstig aangetast in zijn fysieke verschijning."

Volgens de stichting Vrijthof Binnenste Buiten werkt de extra terrasruimte aan de oostzijde van het plein bovendien concurrentievervalsend, schrijft RTV Maastricht.

Tijdelijke uitbreiding
De horecazaken aan het Vrijthof mogen van de gemeente tijdelijk extra ruimte gebruiken voor hun terrassen, vanwege de anderhalve meter. Ook is het bedoeld als compensatie voor de gemiste omzet tijdens de lockdown.

"Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor concurrentievervalsing ten opzichte van andere horecagelegenheden aan het Vrijthof en in de binnenstad", schrijven de omwonenden in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Negatieve bijeffecten
In de brief staat bovendien een waslijst aan negatieve bijeffecten van de huidige situatie op het Vrijthof. Zo ontsiert het fiets- en scooterpad het plein, is de kiosk uit het zicht gehaald en zijn bushaltes vervallen.

De stichting wil met de brief duidelijk maken dat het niet wenselijk is dat deze tijdelijke situatie straks permanent gehandhaafd wordt, zoals meerdere horecaondernemers graag zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen