Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 17:18

Stichting AAP is gestopt met het opvangen en het onvruchtbaar maken van Limburgse wasberen vanwege de coronapandemie. De stichting is bang dat nieuwe wasberen besmet zijn met het virus en zo de apen die nu in de opvang zitten, kunnen besmetten.

Dat melden betrouwbare bronnen aan L1. De stichting uit Almere zou bang zijn dat nieuwe wasberen besmet zijn met het virus en zo de apen die nu in de opvang zitten, kunnen besmetten. Stichting AAP zelf ontkent dit laatste. De wasberen worden volgens de stichting alleen in zeer urgente gevallen gevangen en opgehaald, bijvoorbeeld als ze gewond zijn of schade veroorzaken. Daarvan is in dit geval geen sprake.

Lees ook: Kosten bestrijding wasbeer ruim 91.000 euro

Melding
Dinsdag kwam er nog een melding uit Eijsden waar twee wasberen in een kastanjeboom zaten. Die konden niet worden gevangen omdat Stichting AAP dus geen nieuwe dieren opvangt. Tot nu toe zijn er ongeveer 25 wasberen gevangen in Limburg. De dieren zijn uitheems en kunnen grote schade aanrichten aan woningen.

Video: L1

Lees ook: Gemengde reacties op besluit om wasberen niet af te schieten

Wegvangen
Daarom heeft de provincie vorig jaar opdracht gegeven om alle dieren in het wild te vangen. Alleen in het uiterste geval mogen de wasberen worden gedood. In onze provincie leven naar schatting nog enkele tientallen dieren. De vangactie stond al op een lager pitje omdat het voorplantingsseizoen nu in volle gang is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen