Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 17:18

Stichting AAP is gestopt met het opvangen en het onvruchtbaar maken van Limburgse wasberen vanwege de coronapandemie. De stichting is bang dat nieuwe wasberen besmet zijn met het virus en zo de apen die nu in de opvang zitten, kunnen besmetten.

Dat melden betrouwbare bronnen aan L1. Stichting AAP zelf ontkent dit. De wasberen worden volgens de stichting alleen in zeer urgente gevallen gevangen en opgehaald, bijvoorbeeld als ze gewond zijn of schade veroorzaken. Daarvan is in dit geval geen sprake.

Lees ook: Kosten bestrijding wasbeer ruim 91.000 euro

Melding
Dinsdag kwam er nog een melding uit Eijsden waar twee wasberen in een kastanjeboom zaten. Die konden niet worden gevangen omdat Stichting AAP dus geen nieuwe dieren opvangt. Tot nu toe zijn er ongeveer 25 wasberen gevangen in Limburg. De dieren zijn uitheems en kunnen grote schade aanrichten aan woningen.

Video: L1

Lees ook: Gemengde reacties op besluit om wasberen niet af te schieten

Wegvangen
Daarom heeft de provincie vorig jaar opdracht gegeven om alle dieren in het wild te vangen. Alleen in het uiterste geval mogen de wasberen worden gedood. In onze provincie leven naar schatting nog enkele tientallen dieren. De vangactie stond al op een lager pitje omdat het voorplantingsseizoen nu in volle gang is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen