Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasberen uit Limburg toch welkom bij AAP

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 12:04

De Stichting AAP in Almere is toch bereid gevangen wasberen op te nemen. Dat laat de stichting weten naar aanleiding van een bericht dinsdag dat wasberen uit Limburg niet welkom waren vanwege het coronavirus.

De stichting was bang dat de wasberen het virus zouden overbrengen op de apen in de opvang, zo meldden betrouwbare bronnen eerder aan L1.

Er was een melding van wasberen in Eijsden. Daar zijn nu toch vangkooien geplaatst.

Lees ook: Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Vervoersbewegingen
De stichting benadrukt dat door de coronacrisis minder wordt gereden om zo min mogelijk vervoersbewegingen te hebben. Maar als de wasberen in Eijsden zijn gevangen, worden deze toch opgehaald.

De kans op het overbrengen van het virus door een eventueel besmette wasbeer op apen is in de praktijk nihil. De wasberen worden sowieso eerst in Almere in quarantaine geplaatst. Dat is standaard omdat de dieren altijd bepaalde ziektes met zich meedragen.

De stichting AAP ontkent overigens dat wasberen niet worden opgehaald vanwege mogelijk besmettingsgevaar met corona. De stichting liet eerder weten dat ze de wasberen alleen in zeer urgente gevallen vangt en ophaalt, bijvoorbeeld als ze gewond zijn of schade veroorzaken. Daarvan was in Eijsden in eerste instantie geen sprake.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen