Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasberen uit Limburg toch welkom bij AAP

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 12:04

De Stichting AAP in Almere is toch bereid gevangen wasberen op te nemen. Dat laat de stichting weten naar aanleiding van een bericht dinsdag dat wasberen uit Limburg niet welkom waren vanwege het coronavirus.

De stichting was bang dat de wasberen het virus zouden overbrengen op de apen in de opvang, zo meldden betrouwbare bronnen eerder aan L1.

Er was een melding van wasberen in Eijsden. Daar zijn nu toch vangkooien geplaatst.

Lees ook: Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Vervoersbewegingen
De stichting benadrukt dat door de coronacrisis minder wordt gereden om zo min mogelijk vervoersbewegingen te hebben. Maar als de wasberen in Eijsden zijn gevangen, worden deze toch opgehaald.

De kans op het overbrengen van het virus door een eventueel besmette wasbeer op apen is in de praktijk nihil. De wasberen worden sowieso eerst in Almere in quarantaine geplaatst. Dat is standaard omdat de dieren altijd bepaalde ziektes met zich meedragen.

De stichting AAP ontkent overigens dat wasberen niet worden opgehaald vanwege mogelijk besmettingsgevaar met corona. De stichting liet eerder weten dat ze de wasberen alleen in zeer urgente gevallen vangt en ophaalt, bijvoorbeeld als ze gewond zijn of schade veroorzaken. Daarvan was in Eijsden in eerste instantie geen sprake.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen