Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wasbeer bijt Maastrichtse

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 14:36

Een wasbeer maakt al een paar dagen een Maastrichtse buurt onveilig. Het dier heeft al een konijn aangevallen en een vrouw gebeten.

Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt.

Beet
"Op een ochtend zat hij in onze tuin", zegt Sabine Verhaar, slachtoffer van het agressieve dier. "Hij viel mijn konijn aan en toen ik de wasbeer wilde wegjagen, beet hij me." Sabine moest naar de dokter voor een tetanusspuit.

Niet bang
De wasbeer is niet bang voor mensen. "Je kunt heel dicht bij hem in de buurt komen", zegt Verhaar. "Daarom maak ik me zorgen. In onze buurt wonen heel veel kleine kinderen die zo'n diertje schattig vinden. Als ze hem willen aaien, worden ze misschien ook gebeten."

Hulp
Buurtbewoners hebben de dierenambulance gebeld, maar die kan niets voor hen doen. "Omdat de wasbeer niet gewond is, kunnen zij hem niet komen ophalen. Er moet toch iemand zijn die ons kan helpen?"

Niet bang
Dat er wasberen in de regio voorkomen, is al langer bekend. Deze zomer werd een paar toeristen in de omgeving van Eijsden verrast door drie wasberen die doodgemoedereerd uit het struikgewas in de berm te voorschijn kwamen. Net als met de wasbeer in Maastricht waren deze dieren niet onder de indruk van de mensen in hun buurt.

Lees ook: Hondsbrutale wasberen trekken zich niks aan van fietsers

Dit bericht bekijken op Instagram

Wasbeer op strooptocht door #Maastricht

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen