Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasbeer bijt Maastrichtse

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 14:36

Een wasbeer maakt al een paar dagen een Maastrichtse buurt onveilig. Het dier heeft al een konijn aangevallen en een vrouw gebeten.

Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt.

Beet
"Op een ochtend zat hij in onze tuin", zegt Sabine Verhaar, slachtoffer van het agressieve dier. "Hij viel mijn konijn aan en toen ik de wasbeer wilde wegjagen, beet hij me." Sabine moest naar de dokter voor een tetanusspuit.

Niet bang
De wasbeer is niet bang voor mensen. "Je kunt heel dicht bij hem in de buurt komen", zegt Verhaar. "Daarom maak ik me zorgen. In onze buurt wonen heel veel kleine kinderen die zo'n diertje schattig vinden. Als ze hem willen aaien, worden ze misschien ook gebeten."

Hulp
Buurtbewoners hebben de dierenambulance gebeld, maar die kan niets voor hen doen. "Omdat de wasbeer niet gewond is, kunnen zij hem niet komen ophalen. Er moet toch iemand zijn die ons kan helpen?"

Niet bang
Dat er wasberen in de regio voorkomen, is al langer bekend. Deze zomer werd een paar toeristen in de omgeving van Eijsden verrast door drie wasberen die doodgemoedereerd uit het struikgewas in de berm te voorschijn kwamen. Net als met de wasbeer in Maastricht waren deze dieren niet onder de indruk van de mensen in hun buurt.

Lees ook: Hondsbrutale wasberen trekken zich niks aan van fietsers

Dit bericht bekijken op Instagram

Wasbeer op strooptocht door #Maastricht

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen