Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasbeer bijt Maastrichtse

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 14:36

Een wasbeer maakt al een paar dagen een Maastrichtse buurt onveilig. Het dier heeft al een konijn aangevallen en een vrouw gebeten.

Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt.

Beet
"Op een ochtend zat hij in onze tuin", zegt Sabine Verhaar, slachtoffer van het agressieve dier. "Hij viel mijn konijn aan en toen ik de wasbeer wilde wegjagen, beet hij me." Sabine moest naar de dokter voor een tetanusspuit.

Niet bang
De wasbeer is niet bang voor mensen. "Je kunt heel dicht bij hem in de buurt komen", zegt Verhaar. "Daarom maak ik me zorgen. In onze buurt wonen heel veel kleine kinderen die zo'n diertje schattig vinden. Als ze hem willen aaien, worden ze misschien ook gebeten."

Hulp
Buurtbewoners hebben de dierenambulance gebeld, maar die kan niets voor hen doen. "Omdat de wasbeer niet gewond is, kunnen zij hem niet komen ophalen. Er moet toch iemand zijn die ons kan helpen?"

Niet bang
Dat er wasberen in de regio voorkomen, is al langer bekend. Deze zomer werd een paar toeristen in de omgeving van Eijsden verrast door drie wasberen die doodgemoedereerd uit het struikgewas in de berm te voorschijn kwamen. Net als met de wasbeer in Maastricht waren deze dieren niet onder de indruk van de mensen in hun buurt.

Lees ook: Hondsbrutale wasberen trekken zich niks aan van fietsers

Dit bericht bekijken op Instagram

Wasbeer op strooptocht door #Maastricht

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen