Overslaan en naar de inhoud gaan

Wasbeer bijt Maastrichtse

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 14:36

Een wasbeer maakt al een paar dagen een Maastrichtse buurt onveilig. Het dier heeft al een konijn aangevallen en een vrouw gebeten.

Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt.

Beet
"Op een ochtend zat hij in onze tuin", zegt Sabine Verhaar, slachtoffer van het agressieve dier. "Hij viel mijn konijn aan en toen ik de wasbeer wilde wegjagen, beet hij me." Sabine moest naar de dokter voor een tetanusspuit.

Niet bang
De wasbeer is niet bang voor mensen. "Je kunt heel dicht bij hem in de buurt komen", zegt Verhaar. "Daarom maak ik me zorgen. In onze buurt wonen heel veel kleine kinderen die zo'n diertje schattig vinden. Als ze hem willen aaien, worden ze misschien ook gebeten."

Hulp
Buurtbewoners hebben de dierenambulance gebeld, maar die kan niets voor hen doen. "Omdat de wasbeer niet gewond is, kunnen zij hem niet komen ophalen. Er moet toch iemand zijn die ons kan helpen?"

Niet bang
Dat er wasberen in de regio voorkomen, is al langer bekend. Deze zomer werd een paar toeristen in de omgeving van Eijsden verrast door drie wasberen die doodgemoedereerd uit het struikgewas in de berm te voorschijn kwamen. Net als met de wasbeer in Maastricht waren deze dieren niet onder de indruk van de mensen in hun buurt.

Lees ook: Hondsbrutale wasberen trekken zich niks aan van fietsers

Dit bericht bekijken op Instagram

Wasbeer op strooptocht door #Maastricht

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen