Dode wasbeer Dierenambulance Midden-Limburg

Wasbeer op gruwelijke wijze gedood met verboden strikval

Medewerkers van de dierenambulance hebben afgelopen weekend een dode wasbeer gevonden die het slachtoffer is geworden van een verboden strikval.

Wasbeer
Limburgse wasberen via Almere naar Emmen

Stichting AAP verhuist vrijdag elf wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Wasbeer
Wasberen uit Limburg toch welkom bij AAP

De Stichting AAP in Almere is toch bereid gevangen wasberen op te nemen. Dat laat de stichting weten naar aanleiding van een bericht dinsdag dat wasberen uit Limburg niet welkom waren vanwege het coronavirus.

wasbeer
'Limburgse' wasberen vinden onderdak in Born

Twee in Limburg gevangen wasberen zijn dinsdagmiddag door Stichting AAP naar Kasteelpark Born gebracht. De wasberen Stein en Schin worden daar definitief gehuisvest.

Wasbeer
'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Stichting AAP levert dinsdag, de dag voor Kerstmis, twee in Limburg gevangen wasberen af bij Kasteelpark Born.

Wasbeer
Afschieten moeilijk te vangen wasberen toegestaan

Moeilijk te vangen wasberen mogen in Limburg afgeschoten worden. De provincie geeft hiervoor een vrijstelling aan plaatselijke jagers via de Faunabeheereenheid Limburg.

Wasbeer
Video: zo worden de Limburgse wasberen gevangen

De eerste wasberen zijn gevangen. De zoogdiervereniging heeft begin oktober kooien geplaatst waarmee de dieren uit de natuur worden gehaald.

Wasbeer
Eerste Limburgse wasberen gevangen

De eerste twee wasberen in Limburg zijn gevangen. Niet in de speciale vangkooien die vanaf 1 oktober worden geplaatst door de zoogdiervereniging, maar in kooien voor het vangen van beverratten.

Wasbeer
Wasberen worden vanaf oktober gevangen

De zoogdiervereniging gaat vanaf oktober kooien plaatsen om wasberen te vangen. De provincie Limburg heeft daarvoor toestemming gegeven.

Minister zet licht op groen voor afschieten wasbeer

Wasberen in Limburg mogen ook van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit worden afgeschoten.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten