Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Was soll das? Opnames Duitse Krimi Tatort in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 22:22

Inwoners van de Maastrichtse wijk Wolder zullen woensdagavond wellicht vreemd hebben opgekeken toen een stel Duitse 'Polizisten' zich meldde in de buurt.

Wat blijkt? De wijk in Maastricht-West is voor eventjes het toneel van de Duitse politieserie Tatort.

Pastoor
Woensdagavond worden er regisseur Stephan Wagner en zijn team opnames geschoten voor een aflevering van Tatort Dortmund. Schrijver en acteur Maarten Brorens uit Heerlen speelt mee in de Krimi; hij neemt de rol van pastoor van de parochie in Wolder voor zijn rekening. Wat de pastoor precies mispeuterd heeft en of hij over sluitend alibi beschikt, weten we pas wanneer de serie wordt uitgezonden.

De crew van Tatort in Maastricht, in het midden acteur Maarten Brorens.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Flikken Maastricht
Maastricht is natuurlijk niet voor het eerst het toneel van opnames van spannende politieserie. Al sinds 2007 wordt er om de zoveel maanden gefilmd voor Flikken Maastricht. Maar met zo'n 10 miljoen kijkers per aflevering is Tatort toch echt van een andere orde. De serie loopt al 45 jaar.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Acteur Maarten Brorens als 'pastoor'.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Tune
Wie niet kan wachten op de uitzending van Tatort Maastricht, kan hier alvast in de stemming komen met de karakteristieke tune.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlose jongeren maken eigen versie van Flikken
Flikken Maastricht genomineerd voor Televizier-Ring
Meer dan twee miljoen zien Flikken Maastricht winnen
Flikken Maastricht facebook
Boze telefoontjes naar Kindertelefoon na uitzending Flikken
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen