Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Was de dood van Radjan moord of zelfverdediging?

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 7:58

De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? In dit geval gaat het om de dood van Radjan Kalicharan (34), die vorig jaar in Geleen werd doodgeschoten door zijn buurman Doy S. (36).

De hoofdverdachte claimt dat er sprake was van noodweer. Hij had ruzie met buurman Radjan en diens vriendin. Op een bepaald moment zou Radjan met glas hebben gegooid, waarna Doy de trekker overhaalde.

Lees ook: Video: Man doodgeschoten tijdens gesprek met alarmcentrale

Camerabeelden
Een deel van dat conflict is te zien op camerabeelden, die in handen zijn van L1. Te zien is hoe Radjan en zijn vriendin verschillende keren aan de deur staan bij Doy. Het wordt op basis van de beelden niet duidelijk waardoor de commotie is ontstaan, maar uit de non-verbale communicatie blijkt dat beide partijen niet blij zijn met elkaar. Er wordt druk met armen bewogen en de twee buren van Doy zwaaien meermaals met messen.

Enorme glasscherven
Op een gegeven moment is te zien hoe Doy met vrienden naar buiten komt. De hoofdverdachte heeft een vuurwapen in zijn hand, terwijl medeverdachte Robert E. (29) een honkbalknuppel vasthoudt. Ook Radjan en zijn vriendin komen tevoorschijn. De situatie escaleert binnen de kortste keren. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten", zei Doy's advocaat Patrick Tay eerder.

Moord in vereniging
Vooralsnog is dat een lezing waar justitie niet in meegaat. Integendeel: Doy wordt officieel verdacht van moord in vereniging én poging tot moord in vereniging. Datzelfde geldt voor zijn medeverdachte Robert, die weliswaar niet heeft geschoten, maar Doy wel zou hebben aangezet tot schieten. Dinsdag maakt de officier van justitie bekend wat voor straf zij voor het duo in gedachten heeft.

Tips over deze zaak, of over andere zaken? Mail dan naar bas.dingemanse@l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen