Overslaan en naar de inhoud gaan

Was de dood van Radjan moord of zelfverdediging?

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 7:58

De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? In dit geval gaat het om de dood van Radjan Kalicharan (34), die vorig jaar in Geleen werd doodgeschoten door zijn buurman Doy S. (36).

De hoofdverdachte claimt dat er sprake was van noodweer. Hij had ruzie met buurman Radjan en diens vriendin. Op een bepaald moment zou Radjan met glas hebben gegooid, waarna Doy de trekker overhaalde.

Lees ook: Video: Man doodgeschoten tijdens gesprek met alarmcentrale

Camerabeelden
Een deel van dat conflict is te zien op camerabeelden, die in handen zijn van L1. Te zien is hoe Radjan en zijn vriendin verschillende keren aan de deur staan bij Doy. Het wordt op basis van de beelden niet duidelijk waardoor de commotie is ontstaan, maar uit de non-verbale communicatie blijkt dat beide partijen niet blij zijn met elkaar. Er wordt druk met armen bewogen en de twee buren van Doy zwaaien meermaals met messen.

Enorme glasscherven
Op een gegeven moment is te zien hoe Doy met vrienden naar buiten komt. De hoofdverdachte heeft een vuurwapen in zijn hand, terwijl medeverdachte Robert E. (29) een honkbalknuppel vasthoudt. Ook Radjan en zijn vriendin komen tevoorschijn. De situatie escaleert binnen de kortste keren. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten", zei Doy's advocaat Patrick Tay eerder.

Moord in vereniging
Vooralsnog is dat een lezing waar justitie niet in meegaat. Integendeel: Doy wordt officieel verdacht van moord in vereniging én poging tot moord in vereniging. Datzelfde geldt voor zijn medeverdachte Robert, die weliswaar niet heeft geschoten, maar Doy wel zou hebben aangezet tot schieten. Dinsdag maakt de officier van justitie bekend wat voor straf zij voor het duo in gedachten heeft.

Tips over deze zaak, of over andere zaken? Mail dan naar bas.dingemanse@l1.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen