Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Was de dood van Radjan moord of zelfverdediging?

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 7:58

De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? In dit geval gaat het om de dood van Radjan Kalicharan (34), die vorig jaar in Geleen werd doodgeschoten door zijn buurman Doy S. (36).

De hoofdverdachte claimt dat er sprake was van noodweer. Hij had ruzie met buurman Radjan en diens vriendin. Op een bepaald moment zou Radjan met glas hebben gegooid, waarna Doy de trekker overhaalde.

Lees ook: Video: Man doodgeschoten tijdens gesprek met alarmcentrale

Camerabeelden
Een deel van dat conflict is te zien op camerabeelden, die in handen zijn van L1. Te zien is hoe Radjan en zijn vriendin verschillende keren aan de deur staan bij Doy. Het wordt op basis van de beelden niet duidelijk waardoor de commotie is ontstaan, maar uit de non-verbale communicatie blijkt dat beide partijen niet blij zijn met elkaar. Er wordt druk met armen bewogen en de twee buren van Doy zwaaien meermaals met messen.

Enorme glasscherven
Op een gegeven moment is te zien hoe Doy met vrienden naar buiten komt. De hoofdverdachte heeft een vuurwapen in zijn hand, terwijl medeverdachte Robert E. (29) een honkbalknuppel vasthoudt. Ook Radjan en zijn vriendin komen tevoorschijn. De situatie escaleert binnen de kortste keren. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten", zei Doy's advocaat Patrick Tay eerder.

Moord in vereniging
Vooralsnog is dat een lezing waar justitie niet in meegaat. Integendeel: Doy wordt officieel verdacht van moord in vereniging én poging tot moord in vereniging. Datzelfde geldt voor zijn medeverdachte Robert, die weliswaar niet heeft geschoten, maar Doy wel zou hebben aangezet tot schieten. Dinsdag maakt de officier van justitie bekend wat voor straf zij voor het duo in gedachten heeft.

Tips over deze zaak, of over andere zaken? Mail dan naar bas.dingemanse@l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen