Overslaan en naar de inhoud gaan

Was de dood van Radjan moord of zelfverdediging?

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 7:58

De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? In dit geval gaat het om de dood van Radjan Kalicharan (34), die vorig jaar in Geleen werd doodgeschoten door zijn buurman Doy S. (36).

De hoofdverdachte claimt dat er sprake was van noodweer. Hij had ruzie met buurman Radjan en diens vriendin. Op een bepaald moment zou Radjan met glas hebben gegooid, waarna Doy de trekker overhaalde.

Lees ook: Video: Man doodgeschoten tijdens gesprek met alarmcentrale

Camerabeelden
Een deel van dat conflict is te zien op camerabeelden, die in handen zijn van L1. Te zien is hoe Radjan en zijn vriendin verschillende keren aan de deur staan bij Doy. Het wordt op basis van de beelden niet duidelijk waardoor de commotie is ontstaan, maar uit de non-verbale communicatie blijkt dat beide partijen niet blij zijn met elkaar. Er wordt druk met armen bewogen en de twee buren van Doy zwaaien meermaals met messen.

Enorme glasscherven
Op een gegeven moment is te zien hoe Doy met vrienden naar buiten komt. De hoofdverdachte heeft een vuurwapen in zijn hand, terwijl medeverdachte Robert E. (29) een honkbalknuppel vasthoudt. Ook Radjan en zijn vriendin komen tevoorschijn. De situatie escaleert binnen de kortste keren. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten", zei Doy's advocaat Patrick Tay eerder.

Moord in vereniging
Vooralsnog is dat een lezing waar justitie niet in meegaat. Integendeel: Doy wordt officieel verdacht van moord in vereniging én poging tot moord in vereniging. Datzelfde geldt voor zijn medeverdachte Robert, die weliswaar niet heeft geschoten, maar Doy wel zou hebben aangezet tot schieten. Dinsdag maakt de officier van justitie bekend wat voor straf zij voor het duo in gedachten heeft.

Tips over deze zaak, of over andere zaken? Mail dan naar bas.dingemanse@l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen