Overslaan en naar de inhoud gaan

Warmterecords staan dit weekend op de tocht

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 6:48

De kans is aanwezig dat zondag en maandag temperatuurrecords sneuvelen, met een verwachte temperatuur van 24 tot 25 graden.

​Volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg zijn dit extreem hoge temperaturen voor half oktober.

Lees ook: Zomerse temperaturen verwacht deze herfstvakantie

Oude records
In de lange meetreeks van het KNMI-weerstation op de Zuid-Limburgse luchthaven waren sinds 1946 tot nu toe 15 en 16 oktober 1949 recordwarm met maxima van 24,3 graden. Op 12 oktober en in het weekeinde 13 en 14 oktober 1990 was het op de luchthaven ook bijna zomers warm met ruim 24 graden. Op de niet meer bestaande KNMI-weerstations in Oost-Maarland werd het op 12 oktober 1990 zelfs 25,8 graden en in Venlo op 13 oktober 1990 25,2 graden: zomers warm.

Tropisch
Het kan nog later in oktober zomers warm zijn. Het ook al opgeheven KNMI-weerstation Maastricht meldde op 18 oktober 1921 nog 28,2 graden. In deze maand werd in Sittard op 10 oktober met 30,1 graden tropische hitte gemeten. Dat was de hoogste oktobertemperatuur die ooit is gemeten.

Kijk voor de uitgebreide weersverwachting op 1limburg.nl/weer

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen