Overslaan en naar de inhoud gaan

Warmterecord voor grootste deel van Limburg

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 20:05

In Noord- en Midden-Limburg is de temperatuur maandag naar ruim 24 graden gestegen en daarmee was het daar officieel de warmste 6 april ooit gemeten.

Volgens Meteo Limburg werden de warmterecords in Arcen en Ell-Haler gebroken. In Beek werd het datumrecord, dat stamt uit 1961, geëvenaard.

Datumrecords
Op het KNMI-weerstation in Arcen steeg het kwik aan het eind van de middag tot 24,5 graden. Dat werd daarmee de warmste plaats van Nederland. Het vorige lokale record stond op naam van het Brabantse Volkel met 23,1 graden en werd gemeten op 6 april 1961.

In Ell-Haler was het met 24,1 graden ook recordwarm. Bij het weerstation in Beek bleef het kwik steken op 22,4 graden; daarmee werd het datumrecord van 6 april 1961 geëvenaard.

Grote verschillen
Ook in de rest van het land werd het warm, met op veel plaatsen temperaturen van boven de 20 graden. Door binnentrekkende bewolking waren de verschillen in Nederland rond 17:00 uur groot. Op Vlieland werd toen een temperatuur van krap 12 graden gemeten, terwijl het op dat moment in Limburg nog ruim 23 graden was.

Bewolking
De bewolking trekt in de loop van de avond ook over onze provincie. Dinsdag zorgt dit 's ochtends voor nog wat mist of laaghangende bewolking. Daarna ontstaat er volgens Meteo Limburg een mix van opklaringen en stapelwolken. De temperatuur loopt op tot zo'n 19 à 20 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen