Overslaan en naar de inhoud gaan

Warmterecord voor grootste deel van Limburg

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 20:05

In Noord- en Midden-Limburg is de temperatuur maandag naar ruim 24 graden gestegen en daarmee was het daar officieel de warmste 6 april ooit gemeten.

Volgens Meteo Limburg werden de warmterecords in Arcen en Ell-Haler gebroken. In Beek werd het datumrecord, dat stamt uit 1961, geëvenaard.

Datumrecords
Op het KNMI-weerstation in Arcen steeg het kwik aan het eind van de middag tot 24,5 graden. Dat werd daarmee de warmste plaats van Nederland. Het vorige lokale record stond op naam van het Brabantse Volkel met 23,1 graden en werd gemeten op 6 april 1961.

In Ell-Haler was het met 24,1 graden ook recordwarm. Bij het weerstation in Beek bleef het kwik steken op 22,4 graden; daarmee werd het datumrecord van 6 april 1961 geëvenaard.

Grote verschillen
Ook in de rest van het land werd het warm, met op veel plaatsen temperaturen van boven de 20 graden. Door binnentrekkende bewolking waren de verschillen in Nederland rond 17:00 uur groot. Op Vlieland werd toen een temperatuur van krap 12 graden gemeten, terwijl het op dat moment in Limburg nog ruim 23 graden was.

Bewolking
De bewolking trekt in de loop van de avond ook over onze provincie. Dinsdag zorgt dit 's ochtends voor nog wat mist of laaghangende bewolking. Daarna ontstaat er volgens Meteo Limburg een mix van opklaringen en stapelwolken. De temperatuur loopt op tot zo'n 19 à 20 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen