Overslaan en naar de inhoud gaan

Warmterecord voor eerste twintig novemberdagen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 10:34

Nog nooit was het in Limburg in de eerste twintig dagen van november zo zacht als dit jaar. Met een gemiddelde temperatuur van 12,3 graden was het ruim anderhalve graad warmer dan het oude record uit 1994.

De gemiddelde temperatuur van 12,3 graden over dag en nacht werd gemeten op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek, waar sinds 1946 temperatuurmetingen worden verricht. Dat is vijf graden warmer dan normaal en maar liefst anderhalve graad warmer dan het oude record uit 1994, meldt Meteo Limburg.

Datumrecords
De afgelopen twintig dagen zijn er door het KNMI ook een aantal datumrecords gemeten. Zo steeg het kwik op de 3 november tot de recordhoogte van 20,9 graden, werd het op 9 november 17,3 graden en op 17 november 15,6 graden.

Zomerse novembernachten
Ook 's nachts bleef het recordzacht; op 6, 7, 9, 10, 17 en 18 werd het niet kouder dan 11 tot 14 graden. Sterker nog, november kende een aantal echte zomerse nachten. Zo werd het in de nacht van 6 op 7 november in Limburg zelfs niet kouder dan 16 graden. Dit is overigens geen record.

Tijdelijk kouder
De komende dagen zakt de temperatuur flink. In het weekend en begin volgende week wordt het iets kouder dan normaal. Er vallen enkele winterse buien, maar door de relatief hoge grondtemperatuur wordt het niet wit. Vooral maandag is er in de vroege ochtend kans op lichte vorst.

De kou is van korte duur, want in de loop van de volgende week lopen de temperaturen volgens Meteo Limburg weer flink op tot ruim 10 graden.

Lees hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extreem zachte novemberdag: nieuw record
Record: eerste tien dagen van november zijn 'warm'
Koudste novembernacht van de eeuw
Extreem zachte maand november is net geen nieuw record
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen