Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Warmterecord voor eerste twintig novemberdagen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 10:34

Nog nooit was het in Limburg in de eerste twintig dagen van november zo zacht als dit jaar. Met een gemiddelde temperatuur van 12,3 graden was het ruim anderhalve graad warmer dan het oude record uit 1994.

De gemiddelde temperatuur van 12,3 graden over dag en nacht werd gemeten op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek, waar sinds 1946 temperatuurmetingen worden verricht. Dat is vijf graden warmer dan normaal en maar liefst anderhalve graad warmer dan het oude record uit 1994, meldt Meteo Limburg.

Datumrecords
De afgelopen twintig dagen zijn er door het KNMI ook een aantal datumrecords gemeten. Zo steeg het kwik op de 3 november tot de recordhoogte van 20,9 graden, werd het op 9 november 17,3 graden en op 17 november 15,6 graden.

Zomerse novembernachten
Ook 's nachts bleef het recordzacht; op 6, 7, 9, 10, 17 en 18 werd het niet kouder dan 11 tot 14 graden. Sterker nog, november kende een aantal echte zomerse nachten. Zo werd het in de nacht van 6 op 7 november in Limburg zelfs niet kouder dan 16 graden. Dit is overigens geen record.

Tijdelijk kouder
De komende dagen zakt de temperatuur flink. In het weekend en begin volgende week wordt het iets kouder dan normaal. Er vallen enkele winterse buien, maar door de relatief hoge grondtemperatuur wordt het niet wit. Vooral maandag is er in de vroege ochtend kans op lichte vorst.

De kou is van korte duur, want in de loop van de volgende week lopen de temperaturen volgens Meteo Limburg weer flink op tot ruim 10 graden.

Lees hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extreem zachte novemberdag: nieuw record
Record: eerste tien dagen van november zijn 'warm'
Koudste novembernacht van de eeuw
Extreem zachte maand november is net geen nieuw record
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen