Overslaan en naar de inhoud gaan

Warme tropennacht is geen Limburgs record

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 9:31

Tijdens de afgelopen warme tropennacht is de temperatuur in Limburg niet lager geweest dan 21 tot 24 graden. Dit is volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg geen Limburgs record.

Tijdens de zomers van 1947 en 2002 was het namelijk nog warmer.

Record: 26 graden
Op het KNMI-weerstation in Maastricht, wat nu niet meer bestaat, kwam de temperatuur in de nacht van 29 juli 1947 niet lager dan 26 graden. Op een weerstation in Vijlen werd het in de nacht van 18 juni 2002 niet kouder dan 24,6 graden.

22,3 graden in Beek
Op de luchthaven bij Beek, waar door het KNMI sinds 1946 dagelijks temperatuurmetingen worden verricht, werd het de afgelopen nacht niet kouder dan 22,3 graden. Ook dat is geen record over de afgelopen bijna zeventig jaar, want in de nacht van 19 augustus 2012 kwam de temperatuur daar niet lager uit dan 23,1 graden.

24,1 graden in Arcen
Op het KNMI-weerstation Arcen is de temperatuur de afgelopen nacht niet lager geweest dan 24,1 graden. Dit is voor dit weerstation wel een recordwarme tropennacht, maar in Arcen worden slechts 25 jaar metingen verricht.

Ook de komende nachten zijn warme tropennachten te verwachten. Bekijk de uitgebreide weersvoorspelling.

Hier nog een keer alle Limburgse hete zomers op een rijtje

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste tropische dag voor Zuid-Limburg
Tropische temperaturen in aantocht
Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht
Eind van Limburgse hittegolf in zicht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen