Overslaan en naar de inhoud gaan

Warm en droog: kans op natuurbrand in Limburg groot

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 15:16

Voor de natuur zijn de hoge temperaturen en het uitblijven van neerslag minder gunstig. Door de droogte is de kans op brand op de Brunsummerheide, in de Schinveldse bossen en een bosgebied bij Wellerlooi groot.

De brandweer heeft voor die gebieden daarom code oranje afgekondigd.

Stookverbod
Het is op dit moment erg droog in de natuurgebieden en daarom zou brand bij het minste of geringste al kunnen ontstaan. Om die reden is er een stookverbod. Een vuurtje stoken of barbecueën in het bos mag niet. Ook fakkels en wensballonnen zijn niet welkom in het bebost gebied.

Controleren
Er zal de komende tijd regelmatig gecontroleerd worden, want de weersverwachting voor de komende dagen laat nog geen ander weerbeeld zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen