Overslaan en naar de inhoud gaan

Wapens? In Heerlen kun je die volgend jaar legaal inleveren

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 16:28

Inwoners van Heerlen kunnen volgend jaar hun wapens inleveren tijdens een zogeheten wapeninleveractie.

Dat maakte burgemeester Emile Roemer bekend in een memo aan CDA-raadslid Marco Peters, die vragen had gesteld over de mogelijkheden van zo'n actie na een serie geweldsincidenten in Heerlen in maart en april.

Week van de Veiligheid
In Rotterdam hield de politie dit jaar ook al zo'n actie naar aanleiding van een groot aantal schietpartijen in die stad. Roemer zegt dat er voor Heerlen nu geen concrete aanleiding meer is, maar dat hij toch voorstander is om een inleveractie te organiseren in het kader van de veiligheid. In het kader van de Week van de Veiligheid van 5 tot en met 11 oktober volgend jaar wordt de actie dan ook op touw gezet.

Anoniem inleveren
Bezitters van wapens of (gevonden) munitie kunnen dit dan inleveren bij de politie zonder vervolgd te worden voor wapenbezit. Dat kan zelfs anoniem. Bij vuurwapens doet de politie wel sporenonderzoek, om te kijken of het wapen is gebruikt bij een misdrijf. De politie zegt niet te verwachten dat 'echte criminelen' hun wapens komen inleveren. "De actie is er eerder op gericht dat er meer wapens van straat verdwijnen en het normaal wordt dat mensen het bij de politie melden als ze iemand met een wapen zien", schrijft Roemer.

Lees ook: Schoten gelost bij overval Heerlen; politie zoekt viertal

Geweldsincidenten
Peters stelde de vragen in de raadsvergadering van april naar aanleiding van een paar geweldsincidenten in Heerlen. In de wijk was er in maart en april sprake van een serie overvallen waarbij schoten werden gelost.

Lees ook: Schoten gelost op woning: dader op scooter gevlucht

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen