Overslaan en naar de inhoud gaan

Wapen, drugs en schulden: drie mannen vast na controle

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 12:48

Bij een controleactie van de politie in Blerick zijn vrijdagavond een 55-jarige Duitse automobilist en een 21-jarige scooterrijder uit Meterik aangehouden, omdat ze met drugs op achter het stuur zaten.

De 23-jarige bijrijder uit Venlo die achterop de scooter zat, is ook meegenomen naar het bureau voor vuurwapenbezit. Hij had ook geen legitimatiebewijs bij zich en de scooter was bovendien niet verzekerd.

Ambtenaren
Agenten controleerden samen met ambtenaren van verschillende overheidsdiensten in totaal 125 auto's en andere voertuigen, die vanaf de Burgemeester Gommansstraat naar de controlepost werden geleid. De agenten schreven 38 processen-verbaal uit voor overtredingen als rijden onder invloed, kapotte verlichting of het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Vals en echt geld
Vier auto's werden door de Belastingdienst in beslag genomen vanwege een betalingsachterstand. Anderen konden hun uitstaande schulden meteen betalen, allemaal bij elkaar goed voor 4.000 euro. In een auto vonden agenten ook nog valse biljetten van 20 euro. Ook die zijn in beslag genomen.

Slechte wijk
De controle is onderdeel van het Pandora-project, waarmee de politie en gemeente Venlo de veiligheid in Blerick, en dan met name probleemwijk Vastenavondkamp, probeert te vergroten.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen