Overslaan en naar de inhoud gaan

Wapen, drugs en schulden: drie mannen vast na controle

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 12:48

Bij een controleactie van de politie in Blerick zijn vrijdagavond een 55-jarige Duitse automobilist en een 21-jarige scooterrijder uit Meterik aangehouden, omdat ze met drugs op achter het stuur zaten.

De 23-jarige bijrijder uit Venlo die achterop de scooter zat, is ook meegenomen naar het bureau voor vuurwapenbezit. Hij had ook geen legitimatiebewijs bij zich en de scooter was bovendien niet verzekerd.

Ambtenaren
Agenten controleerden samen met ambtenaren van verschillende overheidsdiensten in totaal 125 auto's en andere voertuigen, die vanaf de Burgemeester Gommansstraat naar de controlepost werden geleid. De agenten schreven 38 processen-verbaal uit voor overtredingen als rijden onder invloed, kapotte verlichting of het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Vals en echt geld
Vier auto's werden door de Belastingdienst in beslag genomen vanwege een betalingsachterstand. Anderen konden hun uitstaande schulden meteen betalen, allemaal bij elkaar goed voor 4.000 euro. In een auto vonden agenten ook nog valse biljetten van 20 euro. Ook die zijn in beslag genomen.

Slechte wijk
De controle is onderdeel van het Pandora-project, waarmee de politie en gemeente Venlo de veiligheid in Blerick, en dan met name probleemwijk Vastenavondkamp, probeert te vergroten.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen