Overslaan en naar de inhoud gaan

Wangedrag: pleidooi voor verbod bierglazen op OLS

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2016 - 8:00

Ook op het OLS, het Oud-Limburgs Schuttersfeest, zou bier in glas verboden moeten worden.

Daarvoor pleit de veiligheidscoördinator van het OLS van afgelopen jaar in Roermond-Maasniel.

Ad Jereskes had tijdens het OLS 2015 te maken met "schandalig gedrag" van een aantal dronken schutters en bezoekers, zo schrijft hij woensdag in een ingezonden brief in Dagblad De Limburger.

Grote berg scherven
Tafels en banken in de feesttent bezweken, waardoor honderden glazen sneuvelden. Een grote berg glasscherven op de vloer was het gevolg, zo schetst Jereskes de situatie op het OLS-terrein. Ook buiten de tent moest veel gebroken glas worden opgeruimd.

Bij de uitgangen werden daarnaast bijna 700 bierglazen afgenomen van bezoekers, die de glazen mee naar huis hadden willen nemen.

Gestoord
De veiligheidscoördinator zegt zich gestoord te hebben aan uitlatingen van OLS-secretaris Van Lierop. Die zei vorige week dat het OLS het enige grote evenement in Limburg is waar nog bier in glas wordt geschonken, "Al sinds 1937, zonder probleem."

Ander slag volk
Van Lierop voegde daaraan toe de huidige discussie in Maastricht over bier in bekers te begrijpen. "Carnavalisten zijn toch een ander slag volk dan schutters."

Veiligheidscoördinator Jereskes noemt die opmerking "meer dan misplaatst". Misdragingen als tijdens het OLS 2015 heeft hij met carnaval nog nooit meegemaakt, zegt hij in zijn ingezonden brief.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schutterij Maasniel wint OLS 2014
OLS-terrein 2015 even benoorden Maasniel
OLS op zoek naar 1800 vrijwilligers
Schutterij Maasniel wint OLS 2014
Nog deze maand loting voor OLS Maasniel
Schutterij Maasniel wint OLS 2014
Optochtvolgorde OLS 2015 in Maasniel bekend
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen