Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelroute en symposium in Cradle to Cradle-jaar in Venlo

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 17:18

De oplevering van het Venlose stadskantoor in oktober is tevens het startschot voor het Cradle to Cradle-jaar in de gemeente.

"De Venlonaar moet nu enthousiast worden gemaakt voor Cradle to Cradle, zegt wethouder Wim van den Beucken tegen Dagblad de Limburger.

Duurzaamheid
De gemeente wil in het jaar de brug slaan met de Venlose burgers. Een jaar lang zullen de duurzaamheidprincipes centraal staan in diverse uitingen en wordt er samenwerking gezocht met evenementen en het onderwijs.

Groot symposium
Venlo wil in maart een groot symposium rond de principes van
Cradle to Cradle organiseren en er komt een wandelroute langs verschillende vormen van Cradle to Cradle in de stad. "We gaan niet traditioneel te werk door te zoeken naar breed draagvlak, want dat is vaak oppervlakkig draagvlak", zegt projectleider Michel Weijers.

Lees ook: Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle.

"We gaan juist aandacht vestigen op al die zaken die nu al goed zijn en leggen uit waarom dat belangrijk is en wat de voordelen voor de burger zijn." Door te wijzen op de koplopers op het gebied van Cradle to Cradle moeten steeds meer Venlonaren enthousiast raken voor de principes, zo is de gedachte.

Ambtenaren van de gemeente Venlo worden vanuit het reguliere opleidingsbudget bijgeschoold over Cradle to Cradle.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toezicht provincie dreigt als Venlo reservepot niet vult
Venlo zoekt geld in 'alle hoeken en gaten'
Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier
Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen