Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelroute en symposium in Cradle to Cradle-jaar in Venlo

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 17:18

De oplevering van het Venlose stadskantoor in oktober is tevens het startschot voor het Cradle to Cradle-jaar in de gemeente.

"De Venlonaar moet nu enthousiast worden gemaakt voor Cradle to Cradle, zegt wethouder Wim van den Beucken tegen Dagblad de Limburger.

Duurzaamheid
De gemeente wil in het jaar de brug slaan met de Venlose burgers. Een jaar lang zullen de duurzaamheidprincipes centraal staan in diverse uitingen en wordt er samenwerking gezocht met evenementen en het onderwijs.

Groot symposium
Venlo wil in maart een groot symposium rond de principes van
Cradle to Cradle organiseren en er komt een wandelroute langs verschillende vormen van Cradle to Cradle in de stad. "We gaan niet traditioneel te werk door te zoeken naar breed draagvlak, want dat is vaak oppervlakkig draagvlak", zegt projectleider Michel Weijers.

Lees ook: Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle.

"We gaan juist aandacht vestigen op al die zaken die nu al goed zijn en leggen uit waarom dat belangrijk is en wat de voordelen voor de burger zijn." Door te wijzen op de koplopers op het gebied van Cradle to Cradle moeten steeds meer Venlonaren enthousiast raken voor de principes, zo is de gedachte.

Ambtenaren van de gemeente Venlo worden vanuit het reguliere opleidingsbudget bijgeschoold over Cradle to Cradle.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toezicht provincie dreigt als Venlo reservepot niet vult
Venlo zoekt geld in 'alle hoeken en gaten'
Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier
Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen