Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelroute en symposium in Cradle to Cradle-jaar in Venlo

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 17:18

De oplevering van het Venlose stadskantoor in oktober is tevens het startschot voor het Cradle to Cradle-jaar in de gemeente.

"De Venlonaar moet nu enthousiast worden gemaakt voor Cradle to Cradle, zegt wethouder Wim van den Beucken tegen Dagblad de Limburger.

Duurzaamheid
De gemeente wil in het jaar de brug slaan met de Venlose burgers. Een jaar lang zullen de duurzaamheidprincipes centraal staan in diverse uitingen en wordt er samenwerking gezocht met evenementen en het onderwijs.

Groot symposium
Venlo wil in maart een groot symposium rond de principes van
Cradle to Cradle organiseren en er komt een wandelroute langs verschillende vormen van Cradle to Cradle in de stad. "We gaan niet traditioneel te werk door te zoeken naar breed draagvlak, want dat is vaak oppervlakkig draagvlak", zegt projectleider Michel Weijers.

Lees ook: Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle.

"We gaan juist aandacht vestigen op al die zaken die nu al goed zijn en leggen uit waarom dat belangrijk is en wat de voordelen voor de burger zijn." Door te wijzen op de koplopers op het gebied van Cradle to Cradle moeten steeds meer Venlonaren enthousiast raken voor de principes, zo is de gedachte.

Ambtenaren van de gemeente Venlo worden vanuit het reguliere opleidingsbudget bijgeschoold over Cradle to Cradle.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toezicht provincie dreigt als Venlo reservepot niet vult
Venlo zoekt geld in 'alle hoeken en gaten'
Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier
Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen