Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelen met je hond in de hitte? Doe het niet!

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 10:58

De tropische hitte kan levensgevaarlijk zijn voor honden. De dierenambulance waarschuwt hondeneigenaren om hun dieren niet uit te laten in de volle zon.

Volgens de dierenambulance komt het nog vaak voor dat baasjes in de hitte gaan wandelen.

Doe het niet!
"Tijdens onze ritten zien we het veel gebeuren", meldt de dierenambulance Midden-Limburg. "Lieve hondenbaasjes doe het niet! De tere pootjes van jullie viervoeters kunnen dat niet aan. Zelf zou je toch ook niet op blote voeten op 50-60 graden heet asfalt of steen lopen?" Honden kunnen ernstige verwondingen oplopen op het hete asfalt.

Oververhitting
Naast brandwonden aan de poten kunnen dieren ook problemen krijgen door oververhitting. Honden kunnen niet zweten zoals mensen en hebben een isolerende vacht. Ze hijgen om verkoeling te krijgen en verliezen warmte via hun tong en ook via de voetzolen. Door oververhitting kunnen organen beschadigd raken en kunnen honden zelfs overlijden. Zorg er dus altijd voor dat er voldoende schaduw is en dat honden voldoende drinkwater hebben.

Lees ook: Politie bevrijdt opnieuw honden uit auto's

Oven
Ondanks veel waarschuwingen laten sommige hondenbezitters hun dieren nog steeds achter in hete auto's die in de volle zon staan. De temperatuur in de wagen kan hoog oplopen. Afgelopen weekend moest de politie opnieuw een aantal dieren bevrijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen