Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelaars aangevallen door agressieve wilde zwijnen Ell

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 21:00

Twee wandelaars zijn in de bossen bij Ell aangevallen door wilde zwijnen.

Dat laat de Dorpsraad Ell weten op Twitter.

Agressief
Volgens Fer Koolen, de voorzitter van de dorpsraad, hebben de wilde zwijnen rondom het dorp biggetjes. "En dan kunnen ze blijkbaar agressief reageren", zegt hij. "Een aantal mensen durft nu niet meer met hun hond te wandelen. Voor zover bekend is nog niemand gewond geraakt, maar dat moeten we natuurlijk voorkomen. Het is ook gevaarlijk voor het verkeer. Je zou maar zo'n beest onder je auto krijgen. Er zijn maatregelen nodig voordat échte ongelukken gebeuren."

Wildrasters
Het is niet voor het eerst dat wilde zwijnen overlast veroorzaken in Ell. Een paar jaar geleden werden er tuinen en voetbalvelden omgespit door de dieren. De gemeente heeft toen wildrasters geplaatst. "Die rasters zijn natuurlijk heel fijn, maar die helpen niet tegen deze problemen", zegt Koolen.

Afschieten
Het aantal wilde zwijnen stijgt al jaren in Limburg. De dieren veroorzaken overlast: ze vernielen akkers, gewassen en grasvelden. Ook zijn er regelmatig aanrijdingen met de dieren. Vorig jaar zijn er 1142 wilde zwijnen afgeschoten door jagers. Dat zijn er bijna 50 meer dan in het jaar ervoor. Zomaar dieren afschieten, is geen optie, weet Koolen: "Vooral niet als ze biggetjes hebben. Dan mag het helemaal niet. Er moet een andere oplossing komen", zegt hij.

Lees ook: Jagers schieten opnieuw meer wilde zwijnen af

De gemeente Leudal kon nog niet reageren op de incidenten.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen