Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelaars aangevallen door agressieve wilde zwijnen Ell

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 21:00

Twee wandelaars zijn in de bossen bij Ell aangevallen door wilde zwijnen.

Dat laat de Dorpsraad Ell weten op Twitter.

Agressief
Volgens Fer Koolen, de voorzitter van de dorpsraad, hebben de wilde zwijnen rondom het dorp biggetjes. "En dan kunnen ze blijkbaar agressief reageren", zegt hij. "Een aantal mensen durft nu niet meer met hun hond te wandelen. Voor zover bekend is nog niemand gewond geraakt, maar dat moeten we natuurlijk voorkomen. Het is ook gevaarlijk voor het verkeer. Je zou maar zo'n beest onder je auto krijgen. Er zijn maatregelen nodig voordat échte ongelukken gebeuren."

Wildrasters
Het is niet voor het eerst dat wilde zwijnen overlast veroorzaken in Ell. Een paar jaar geleden werden er tuinen en voetbalvelden omgespit door de dieren. De gemeente heeft toen wildrasters geplaatst. "Die rasters zijn natuurlijk heel fijn, maar die helpen niet tegen deze problemen", zegt Koolen.

Afschieten
Het aantal wilde zwijnen stijgt al jaren in Limburg. De dieren veroorzaken overlast: ze vernielen akkers, gewassen en grasvelden. Ook zijn er regelmatig aanrijdingen met de dieren. Vorig jaar zijn er 1142 wilde zwijnen afgeschoten door jagers. Dat zijn er bijna 50 meer dan in het jaar ervoor. Zomaar dieren afschieten, is geen optie, weet Koolen: "Vooral niet als ze biggetjes hebben. Dan mag het helemaal niet. Er moet een andere oplossing komen", zegt hij.

Lees ook: Jagers schieten opnieuw meer wilde zwijnen af

De gemeente Leudal kon nog niet reageren op de incidenten.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen