Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelaars aangevallen door agressieve wilde zwijnen Ell

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 21:00

Twee wandelaars zijn in de bossen bij Ell aangevallen door wilde zwijnen.

Dat laat de Dorpsraad Ell weten op Twitter.

Agressief
Volgens Fer Koolen, de voorzitter van de dorpsraad, hebben de wilde zwijnen rondom het dorp biggetjes. "En dan kunnen ze blijkbaar agressief reageren", zegt hij. "Een aantal mensen durft nu niet meer met hun hond te wandelen. Voor zover bekend is nog niemand gewond geraakt, maar dat moeten we natuurlijk voorkomen. Het is ook gevaarlijk voor het verkeer. Je zou maar zo'n beest onder je auto krijgen. Er zijn maatregelen nodig voordat échte ongelukken gebeuren."

Wildrasters
Het is niet voor het eerst dat wilde zwijnen overlast veroorzaken in Ell. Een paar jaar geleden werden er tuinen en voetbalvelden omgespit door de dieren. De gemeente heeft toen wildrasters geplaatst. "Die rasters zijn natuurlijk heel fijn, maar die helpen niet tegen deze problemen", zegt Koolen.

Afschieten
Het aantal wilde zwijnen stijgt al jaren in Limburg. De dieren veroorzaken overlast: ze vernielen akkers, gewassen en grasvelden. Ook zijn er regelmatig aanrijdingen met de dieren. Vorig jaar zijn er 1142 wilde zwijnen afgeschoten door jagers. Dat zijn er bijna 50 meer dan in het jaar ervoor. Zomaar dieren afschieten, is geen optie, weet Koolen: "Vooral niet als ze biggetjes hebben. Dan mag het helemaal niet. Er moet een andere oplossing komen", zegt hij.

Lees ook: Jagers schieten opnieuw meer wilde zwijnen af

De gemeente Leudal kon nog niet reageren op de incidenten.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen