Overslaan en naar de inhoud gaan

Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'

Geplaatst opdinsdag 16 augustus 2016 - 10:54

Wakker Dier gaat in hoger beroep tegen de vergunning voor de wat de dierenwelzijnsorganisatie de eerste 'gigastal' van Nederland noemt.

De Rechtbank Limburg verklaarde vorige week het beroep van Wakker Dier en andere partijen gegrond, maar vernietigde de vergunning voor het bedrijf in Grubbenvorst niet.

Dierenleedfabrieken
Met een aantal aanpassingen mag de ondernemer zijn gigantische stal voor ruim een miljoen plofkippen gewoon bouwen. "Wij gaan in hoger beroep en zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ons land straks volgeplempt staat met gigantische dierenleedfabrieken van Oekraïens formaat", zegt de actiegroep dinsdag.

Lees ook: Vergunning kippendeel megastal blijft staan

1.030.000 dieren
Volgens tegenstanders is het Limburgse veebedrijf nog tien keer groter dan bestaande megastallen. De ondernemer wil in het enorme stallencomplex ook zo'n 30.000 varkens onderbrengen. Daarnaast worden er in de kuikenhouderij van het nieuwe bedrijf meer dan 1 miljoen kippen ondergebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ondernemers megastal praten met ABN Amro'
Vergunning kippendeel megastal blijft staan
Megastal Grubbenvorst wil dit jaar nog gaan bouwen
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen